fbpx

Vasárnap jön az enyhülés és az eső

Írta: Szerkesztőség - 2020 július 10.

10 fokot hűl majd a levegő.

 

 

Szombaton kezdetben országszerte gyengén felhős, napos idő lesz, majd a déli óráktól a Dunántúlon és északon, estétől az Alföldön is fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és több helyen alakul ki zápor, helyenként zivatar, éjszaka tartósabban is eshet. Északnyugat felől egyre nagyobb területen, de a Tiszántúlon csak estétől a szél déliről északnyugatira fordul, megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25, 35 fok között alakul, északnyugaton marad 30 fok alatt a csúcsérték az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint.

Vasárnap éjszaka sokfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar is, majd reggelre nyugaton már nagyobb területen kiderül az ég. Napközben nyugat felől tovább szakadozik, csökken a felhőzet, a déli órákra a középső országrészben, délután keleten is megszűnik a tartósabb csapadék, és a gomolyfelhős, napos időben már csak néhol alakulhat ki záporeső. Nagy területen erős lesz az északi szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10, 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20, 26 fok között valószínű.

Hétfőn napos időre számíthatunk átmenetileg erősebben megnövekvő gomolyfelhőzettel, amelyből néhol zápor előfordulhat. Az északi, északkeleti szelet többfelé élénk, főként az Alföldön akár erős lökések is kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7, 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22, 26 fok között valószínű. Innentől kezdve egészen csütörtökig napi 2 fokkal emelkedik a nappali csúcshőmérséklet, majd beáll egy stabil 29-31 fokos értékre. Folytatódhat az aratás.

 

A talajnedvesség pillanatnyilag így alakul: