fbpx

Repcék a RAPOOL-tól 2020-ban is: PHOENIX CL

Írta: Szerkesztőség - 2020 június 24.

A PHOENIX CL középérésű Clearfield-hibrid, amelynek magas terméspotenciálja új szintet teremtett a herbicidtoleráns szegmensben. Hasonlóan robusztus, mint a VERITAS CL, de annál korábbi érésidejű. Ősszel jó ütemben, erőteljesen fejlődik.

A PHOENIX CL jól illeszkedik a hazai klímához és az itthoni termesztési körülményekhez. Lendületes kezdeti fejlődésének köszönhetően normál vagy akár megkésett vetésekhez is ajánljuk. A forgatás nélküli vagy a széles sortávú termesztéstechnológiákhoz is jól illeszthető típus.

 

 

A PHOENIX CL repcehibriddel valóban új dimenzió nyílt a herbicidtoleráns szegmensben, magasabb szintre emelve a termésmennyiségeket. A NÉBIH 2015-ös és 2016-os fajta-összehasonlító vizsgálataiban dobogós helyen végzett, két nagyon eltérő évjáratban is stabil és magas termésmennyiséget adva. A RAPOOL fejlesztői kísérleti hálózatában is előkelő helyen szerepelt, a hagyományos repcehibridek termésszintjét hozva. Nem lehet kérdéses, hogy a PHOENIX CL már felveszi a versenyt a nagy terméspotenciállal rendelkező hagyományos hibridekkel.

 

PHOENIX CL:

  • Egyedülállóan magas termőképesség a herbicidtoleráns szegmensben
  • Termőhelyre kevésbé érzékeny, a legtöbb talajművelési rendszerbe jól illeszthető típus
  • Erőteljes kezdeti fejlődésű hibrid
  • Frakcionált, kiemelkedő méretazonosságú vetőmag
  • Rovarölő szerrel csávázott vetőmag

A Clearfield® a BASF bejegyzett védjegye.

 

Pálffy András
termékfejlesztő
RAPOOL Hungária Kft.
www.rapool.hu

A RAPOOL repcevetőmag-katalógusa letölthető ide kattintva.