fbpx

Katarzisról beszél az agrárminiszter

Írta: Kohout Zoltán - 2020 március 31.

Járatlan útra kényszerültünk, példátlan problémámra kell a megfelelő intézkedéseket gyorsan megtalálni – mondta a napokban Nagy István agrárminiszter, akit Győrffy Balázs NAK-elnök interjúvolt a koronavírus-járvány hatásairól.

 

A szakminiszter – Győrffy Balázs vidéken szerzett tapasztalatait megerősítve – úgy látja: beigazolódott a régi mondás, miszerint bajban ismerszik meg az ember. – Míg a válság előtt sokszor az irigykedés, a versengés jellemezte a gazdavilágot, most a segítségnyújtás, az összefogás példáit látjuk. Ez a katarzis, ez a magatartás bizonyítja számomra, hogy a vidék erkölcsi tartása révén mindig lesz esély a megújulásra Magyarországon. És ezért bízom abban is, hogy mindig lesz étel az asztalunkon – fogalmazott Nagy István.

 

 

Ugyanakkor mindkét vezető agrárpolitikus egyetértett a járványválság egyik legfontosabb tanulságának üzenetében: muszáj enyhíteni a hazai agrárlogisztikai, agrotechnológiai függőséget. – Élelmiszer-alapanyag van bőséggel Magyarországon, de néhány alapanyag, speciális készítmény csak külföldről beszerezhető, és most is láttuk: az önellátás korlátai komoly kockázatokat rejtenek – hangzott el az agrárminiszter és a NAK-elnök beszélgetésében.