fbpx

Régi ismerős új köntösben

Írta: Szerkesztőség - 2020 február 27.

A magyarországi gazdák körében népszerű McHale V660 hevederes bálázó már hosszú évek óta bizonyít a hazai felhasználók körében. A kiemelkedő kapacitású bálázó szinte minden termény – legyen az szalma, széna vagy szenázs – bálázására alkalmas.

 

A modell immáron 10 éves múltra tekint vissza, és az évek során folyamatosan fejlődött. Az idei szezontól azonban új néven, megújult „köntösben” folytatja „pályafutását” a tavalyi év végén, a hannoveri Agritechnicán debütáló McHale V6750 típus.

 

 

A McHale V6750 bálázókkal 65 és 165 cm között bármekkora átmérőjű bálák készíthetőek – fokozat nélkül. A bála méretének beállítása a traktorba helyezhető kezelőpulton végezhető el. Ezen állítható be az is, hogy a tömörítés milyen nyomáson történjen; mennyi legyen az alkalmazott hálórétegszám, illetve hogy milyen mértékű legyen a háló előfeszítése.

A V6-os bálázók bálakamráját három darab széles, végtelenített dupla szövetbetétes gumiheveder alkotja. (Opcióként a három heveder helyett egyhevederes kivitel is elérhető.) Mivel a gép a változókamrás bálázók elvén működik, így a bálatömörítés már a bálakészítés kezdetekor elindul.

A bálázandó anyag felszedését egy 2,1 méter munkaszélességű rendfelszedő végzi, melyen az 5 sorban elhelyezett rugósujjak biztosítják a tökéletes felszedést. Az új, ún. adaptív terménytovábbító rendszer a vastag, nehéz rendekben is biztosítja az anyagtovábbítást, így nagyobb haladási munkasebesség érhető el.

A szálastakarmány továbbítását egy dupla fülekkel ellátott rotor végzi. A V6750-es gépek 15 db aprítókéssel vannak ellátva. A McHale bálázók minden modelljének alapfelszereltsége a traktorkabinból vezérelhető Drop Floor eltömődésgátló („medveölő”), mellyel az esetleges eltömődések (medvék) háríthatók el könnyedén. Szintén alapfelszereltség az automatikus láncolajzás, amely folyamatos lánckenést biztosít a gépen található összes hajtólánc számára.

A McHale gépek strapabíróságukról, minimális karbantartás- és alkatrészigényükről ismertek, nagyüzemi felhasználásra és fokozott igénybevételre lettek tervezve. Fontos szempont a használatot megkönnyítő számos felhasználóbarát megoldás. A gépek műszaki kialakítása mellett mindenképpen említésre méltó a szolnoki gyártóbázis háttértámogatása.

Egyrészt a földrajzi elhelyezkedése, másrészt az ott dolgozó szakembercsapat mindenképpen pozitívan támogatja a hazai értékesítést, ezáltal a magyar felhasználókat.

Ha további részletek is érdeklik, látogassa meg honlapunkat, vagy hívjon bennünket a megadott elérhetőségek egyikén!

 

SZERZŐ: SZABÓ TIBOR