fbpx

AGRITECHNICA-újdonságok 2019

Írta: Fodor Mihály - 2019 október 31.

Kasselben tartotta a DLG az idén novemberben megrendezésre kerülő Agritechnica szakkiállítás előzetes sajtótájékoztatóját. A rendezvényen a HARDI cég képviselői is vázolták legújabb fejlesztéseiket. Cikkünkben az ALPHA önjáró családdal kapcsolatos újdonságokat ismertetjük.

ALPHA evo EcoDrive 2019

A HARDI a fejlesztés során a hangsúlyt a teljesítmény, a megbízhatóság és a vezetési kényelem javítására helyezte. Az ALPHA evo első és a hátsó tengelye között jó a súlyeloszlás, és a gép alacsony össztömeggel rendelkezik, ami optimális teljesítmény/tömeg arányt eredményez, így ez a típus még nedves terepen is nagy teljesítményre képes. Az ALPHA evo alapkivitelben TIER IV Stage 5 környezetvédelmi besorolású motorral és 4. kategóriájú vezetőfülkével rendelkezik. Az új, 4200 l (4500 l) /5100 (5400 l) polietilén tartályok és egy nagyobb, 600 l öblítőtartály nagyobb területteljesítményt és hatékonyabb tisztítást garantál.

Új szórókeret

A HARDI TWIN FORCE harmadik generációs szórókeret új központi függesztése nagyobb haladási sebességeket tesz lehetővé a szórókeret optimális pozíciójának megtartása mellett. Az AutoTerrain aktív szórókeret-vezérlő rendszer, valamint a szórókeretek negatív értékre állított dőlésszöge az új, hidraulikus AntiSwing rendszerrel kombinálva biztosítja a szórókeret optimális helyzetét a célterület felett.

A TWIN FORCE légrásegítéses technológiát sok ország elsodródást csökkentő technológiaként jegyzi. Ez a műszaki megoldás lehetővé teszi a permetlé célzott irányítását a célfelületre, így jobb lefedettség és jobb eloszlás érhető el. Az új kísérletek sokkal egyenletesebb eloszlást mutatnak, így a növényvédőszerek nagyobb hatékonysággal alkalmazhatók.

A DELTA FORCE szórókeret-sorozat a rugalmasság, a nagy haladási sebesség és a robusztusság szempontjából megfelel a modern növényvédelmi berendezésekkel szemben támasztott igényeknek.

Az optimális szórókeret-pozíció, a nagy munkavégzési sebesség és a maximális minőség a kulcsszavak, ha szórókeret-fejlesztésről van szó. A HARDI DELTA FORCE egyedülálló kialakításával sikerült felépíteniük egy nagy szórókeretet, amely képes nagy sebességgel haladni, és közben a szórókeret optimális helyzetét elérni. A súlyt és a szilárdságot kiváló minőségű svédacéllal optimalizálták, így egyszerű szerkezetű, alacsony karbantartásigényű szórókeretet tudtunk létrehozni, amely nagy területteljesítményre képes. 24 és 39 m között különböző szélességű változatok közül lehet választani.A pneumatikus vezetőfülke-rugózás még több kényelmet nyújt a vezetés során. A vezetőfülke-rugózás a FloatRide rugózással kombinálva kapható.

A HARDI TWIN FORCE harmadik generációs szórókeret

RUBICON

A Hardi a RUBICON önjáró permetezőgépével a nagy teljesítményű permetezőgépek szegmensében biztosít magának helyet. 9000 l térfogatú főtartállyal és maximum 48 méter munkaszélességű alumínium szórókerettel eddig megvalósíthatatlannak tűnő hatékonyság érhető el. 1,85 m hasmagassággal a RUBICON ideális nagy területen termesztett növények kezelésére.

M-Select fúvókacsere „menet közben”

Az M-Select lehetővé teszi a teljesen automatikus váltást és az optimális vezérlést nagyobb vagy kisebb fúvókákkal vagy fúvókakombinációkkal történő alkalmazások esetén, valamint állandó nyomáskorrekciót a kijuttatási mennyiség fokozatmentes beállításához (pl. 50-600 l/ha) a Smart Farming alkalmazások esetében. Ezenkívül az M-Select az állandó kijuttatási arányt (l/ha) és a cseppek egyenletes méretét egyaránt garantálja a sebesség nagyobb arányú változása mellett (pl. dombos terepen).

Szakaszonként változtatható kijutatott mennyiség: a HARDI szabadalma

A szakaszonként változtatható kijuttatott mennyiség lehetővé teszi a különböző kijuttatási mennyiségek egyidejű használatát a feladatvezérlővel (Task Controller). Ha a precíziós gazdálkodásban kijuttatási térképeket használnak, akkor szakaszonként szabályozható a kijuttatandó mennyiség. Eddig ez csak a permetezőgép teljes szórókeret-szélességében volt lehetséges.