fbpx

A BASF belép a napraforgó-vetőmagok piacára

Írta: Szerkesztőség - 2019 július 01.

A BASF az európai régióban kibővíti a napraforgó-termesztők számára rendelkezésre álló mezőgazdasági megoldások kínálatát. A piacokon először várhatóan 2020-ban jelenik meg.

A napraforgó különösen Európában jelent fontos és gyorsan növekvő növénytermesztési ágazatot – a világ legnagyobb napraforgó-piacának becsült értéke 1,3 milliárd euró. A BASF célja, hogy innovatív napraforgó hibrideket hozzon kereskedelmi forgalomba, amellyel az európai régió napraforgó-termesztői számára még átfogóbb mezőgazdasági megoldásokat tartalmazó portfóliót tud kínálni. A hibrid termékek között megtalálható a BASF Clearfield® Plus technológiája, amely a legkorszerűbb genetikára és növényvédelemre épül. A napraforgó hibridek először várhatóan 2020-ban jelennek meg a piacokon.

A napraforgó Európa kulcsfontosságú terménye. Az egészségre gyakorolt számos jótékony hatásának köszönhetően a modern étrendben jelentős szerepet játszik. A napraforgó a vetésforgóban is kritikus jelentőségű termény. Ezzel a lépéssel ismét a vetőmag ágazatba fektetünk be, és ezzel ügyfeleink még erősebb partnerévé válhatunk – mondta Livio Tedeschi, a BASF Mezőgazdasági Megoldások divíziójának Európáért, a Közel-Keletért, Afrikáért és a FÁK-országokért felelős alelnöke.