fbpx

Gazdasági és politikai kihívások színtere a mezőgazdaság

Írta: Szerkesztőség - 2019 június 24.

Agrárpolitikai kihívásokról, nagy horderejű földszabályozási változásokról, sikeres növénytermelési kritériumokról, az állattenyésztés kitörési lehetőségeiről is szól az idei Kelet-magyarországi Agrárfórum.

Augusztus 9-én várják az érintetteket, az érdeklődőket Hajdúböszörménybe, a fórumon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A Kelet-magyarországi Agrárfórum a hajdúböszörményi Hajdúsági Expó első számú szakmai rendezvényének számít. A konferenciát augusztus 9-én rendezi meg a Portfolio gazdasági portál.

Bővebb részletek itt>>

A regionális konferencia az országos jelentőségű, de a térség szempontjából is rendkívül fontos agrártémákat tűzi napirendre, és arra törekszik, hogy az agrárgazdasági szereplők első kézből kapjanak lényeges információkat a gazdálkodásukat érintő döntésekhez. A kiemelt szakmai programban az államigazgatás és az agrárvállalati szféra magas rangú döntéshozói, csúcsvezetők vesznek részt.

A fórum kiemelt témaként foglalkozik az agrárium előtt álló agrárpolitikai kihívásokkal és a NAK ágazatfejlesztési stratégiai programcsomagjával. Az eseményen többek között szó lesz az osztatlan földtulajdonokat, a földöröklés és a földvásárlást-földhaszonbérletet érintő szabályozási változásokról, az eredményes növénytermelés alapvető feltételeiről és az állattenyésztés fejlesztési lehetőségeiről.

A részletes programról bővebben itt>>

A konferencián a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A jelentkezési feltételekről ide kattintva lehet tájékozódni.

A Kelet-magyarországi Agrárfórum a hajdúböszörményi VIII. Hajdúsági Expó programsorozatába illeszkedik. Az expó a térség egyik legnagyobb mezőgazdasági kiállítása, emellett házigazdája a Traktorhúzó Magyar Kupának is. Az eseményen traktorkarnevált és gépbemutatókat is megtekinthetnek a látogatók.