fbpx

Megverte a tolvajt, elítélték

Írta: Kohout Zoltán - 2019 május 07.

Pofátlanul lopták a nyárlőrinci gazda terményeit, mire ő megelégelte, elkapta, és összeverte a tettest.

Elbénázták a tolvajok, jött a verés

Gyenes Zoltán évek óta tűrte, hogy lopkodják a gazdaságában megterelt zöldséget-gyümölcsöt. Végül mozgásérzékelő kamerát szerelt fel, ami tavaly július 4-én, éjjel riasztójelzést és fotót is küldött a telefonjára. A képen látható volt, hogy a tolvajok a barackkal teli ládákkal, autóval hagyják el a tanyát. A gazda hívta a barátait és a polgárőröket, sikerült is a tolvajok elé vágniuk, a sofőr viszont menekülés közben nekitolatott egy villanyoszlopnak. Gyenes az autóhoz rohant, és dühében a lehúzott ablakon keresztül több nagy ütést mért a tolvaj mellkasára – tudósított a baon.hu. A tolvajok sofőrjének öt bordája eltört, közvetlen életveszély fenyegette – állapították meg később.

Szemtelenségre megbánás volt a válasz

Gyenes Zoltán azelőtt sosem sértett törvényt. Nyárlőrincen 10 hektáron burgonyát, almát, epret és őszibarackot termel, és két éve például 20-30 mázsa dinnyét vittek el a tolvajok. Szemtelenségükre jellemző, hogy míg a gazda emiatt két hétig kint aludt a birtokon, addig a tolvajok visszafogták magukat, de amikor a termelő hazament, másnap megint 20-30 mázsa dinnyéjét vitték el, és összetaposták a sorokat.

A rendőrök szerint a tolvajok nemcsak az autóba tett, hanem a tanyán előkészített, összesen bő fél tonna(!) barackot is el akarták lopni. Vádat végül Gyenes Zoltán ellen emeltek életveszélyt okozó testi sértésért. Gyenes a bíróságon beismerte bűnösségét, lemondott a tárgyaláshoz fűződő jogáról, és meg is bánta a verést. A bíró arra intette: a bordatörések súlyosabb következménnyel is járhattak volna, s akkor nem szabhatott volna ki felfüggesztettet, majd az ítélethirdetéskor felvetette: húsz láda barack ér-e egy emberéletet…?

Kohout Zoltán (forrás és a tárgyalótermi fotó: baon.hu)

CÍMKÉK