fbpx

KITE Gépéletút – a komplex gépértékesítés

Írta: Csomor Zsolt - 2019 április 04.

Főszerepben az innováció

A 2019-es AgrárgépShow-n a KITE Zrt. programjában kiemelkedő hangsúlyt kapott a mezőgazdaságban mindinkább teret hódító digitalizáció: a cég kiállítási területét idén a KITE Gépéletút program alapján rendezték be.

„Jelen vagyunk a jövőben”

2019-ben az AGROmashEXPO és AgrárgépShow szakvásáron a KITE Zrt. pavilonjában az innováció kapta a főszerepet. Idei mottójuk: „Jelen vagyunk a jövőben”.

A KITE Zrt. szerteágazó módon szemléltette tevékenységét a kiállítási standján, ahol minden újdonságukat bemutatták. A legújabb műszaki csodáktól kezdve az óránként megjelenő lélegzetelállítóan látványos fény- és lézershow-ig mind azt hivatott megerősíteni, hogy napjainkban a mezőgazdaság elképzelhetetlen lenne a modern eszközök nélkül.

A KITE Zrt. egy nagyszerű fogással azt is jól szemléltette, hogy miképpen gondolkoznak komplex módon a gépértékesítésről: nem csupán egy műszaki eszközt, hanem mellé olyan szolgáltatást is nyújtanak, ami végigkíséri a megvásárolt gép életútját, tökéletesen kiaknázva a termékben és technológiában rejlő lehetőségeket.

A komplex gépértékesítés a szaktanácsadással kezdődik

A KITE Gépéletút szolgáltatást a sajtó képviselőinek rendezett pavilonkörbejáráson Orbán Ernő, a KITE Zrt. gépkereskedelmi üzletágának igazgatóhelyettese mutatta be. Mint mondta, cégüknél a gépvásárlás útja ott kezdődik, hogy több mint 30 kollégájuk segíti a partnereket a gazdaságuk körülményeihez legjobban illeszkedő gép kiválasztásában. Emellett a termelők akár ki is próbálhatják az általuk kiválasztott gépet a KITE Bérgép szolgáltatásnak köszönhetően.

Válassza az Önnek legmegfelelőbb finanszírozást!

A KITE Hiteliroda leveszi partnerei válláról a finanszírozással járó procedúra gondját, ami gyors, egyszerű és kényelmes ügyintézést biztosít. A termelő a hiteliroda segítségével a vásárlás előtt teljes körű áttekintést kap a finanszírozási lehetőségekről.

A KITE Hiteliroda 2010 óta kínálja szolgáltatását, azóta több mint 3000 elégedett ügyfelet és 140 milliárd forint értékű gépfinanszírozást tudhat maga mögött.

A cég használtgép-beszámítására, illetve új és használt gép vásárlására is lehetőséget biztosít, ami leegyszerűsíti a gépértékesítést. A KITE Zrt. terménykereskedelemmel is foglalkozik, ezáltal a vásárló terményfelvásárlással egybekötött konstrukcióval, de akár halasztott fizetéssel is kiegyenlítheti a vételárat.

Hozza ki a legtöbbet a gépéből!

Egy gépberuházás alkalmával érdemes azt is mérlegelni, hogy a megvásárolni kívánt beruházási eszközhöz rendelkezésre állnak-e olyan képzések és oktatások, amelyek segítségével a gép a legoptimálisabban alkalmazható. A KITE Zrt. esetében a válasz egyértelműen igen. Olyan oktatási rendszert alakított ki, amelyben alap-, közép- és felsőszintű ismereteket is elsajátíthatnak a gépkezelők. Utóbbi keretében a gödöllői Szent István Egyetemmel kötött együttműködésnek köszönhetően emeltszintű oktatási anyagokat ismertetnek meg a felhasználókkal a GPS rendszerek és a KITE-RTK hálózat használatával kapcsolatban is. A KITE által szervezett kurzusokon évente több mint 2 000 ember vesz részt.

A KITE komplex szaktanácsadási szolgáltatás 2016-ban indult útjára, ami megoldást nyújt a precíziós gazdálkodás eszközrendszerének teljes körű kiaknázására: ebbe beletartozik a precíziós gazdálkodási, a gépüzemeltetési és az agronómiai tanácsadás is.

KITE Alkusz – gazdaságra szabott biztosítás

A piacon jelen lévő biztosítási társaságok számos ajánlata között nehéz megtalálni a legmegfelelőbb biztosítást. A KITE Alkusz szolgáltatás célja, hogy adott gazdaságra szabott és termeléshez igazított személyes ajánlattal a termelő időt, energiát és pénzt takarítson meg.

A KITE Zrt. szakmailag hozzáértő tanácsadói segítik megtalálni a jelenleg fellelhető biztosítások közül az Önnek legkedvezőbb ajánlatot.

Expert Alert – meghibásodás előrejelzés

A KITE Zrt. – mint a John Deere gépek hivatalos magyarországi forgalmazója – a szervizszolgáltatásban egy alapjaiban új szervizszemléletet hozott a szolgálatói piacra a Nemzetközi Termékfejlesztési díjban részesült Expert Alert programmal. Ez a John Deere által fejlesztett és támogatott program folyamatosan figyeli a mezőgazdasági motoros gépek üzemi paramétereit, hibakódjait és egy folyamatosan optimalizált algoritmus segítségével elemzi azokat.

Pellenc Grape’s Line vontatott szüretelő a legegyszerűbb mechanikus beállításútól a Selectiv Process válogatórendszerrel felszerelt modellekig

Ilyen színű traktor ennyiért? Szinte hihetetlen!

A rendszer által adott figyelmeztetések alapján a KITE Zrt. szervize előre tudja jelezni a tulajdonosok számára, a várható meghibásodásokat, még mielőtt azok bekövetkeznének. Ezáltal tervezhetővé válik a gépjavítás, ami csökkenti az üzemeltetési költségeket és növeli a termelékenységet.

Az Expert Alert program sikerét biztosítja a 290 fős jól képzett szervizapparátus, ami közvetlen gyártói háttértámogatással, jelentős számú központi és régiós mérnökcsapattal és jelenleg 209 fős szerelői létszámmal működik.

Ez lehetővé teszi, hogy a KITE Zrt. szervize a javításokhoz, karbantartásokhoz európai színvonalú és rövid határidejű szervizszolgáltatással, országos lefedettségű hálózattal, valamint jelentős szervizműhelyi kapacitással álljon partnerei rendelkezésére.

Alkatrészellátás akár 24 órán belül

A KITE Zrt. az általa forgalmazott valamennyi gépmárkához teljes körű alkatrészellátást biztosít, továbbá számos egyéb gyártmányhoz jelentős pótalkatrész-kínálattal rendelkezik, melyekhez folyamatosan mintegy 80 000 féle cikk található a raktáraiban. A 24 órás alkatrészellátás hátterében a saját raktárkészletén felül a John Deere és a JCB európai és amerikai raktárkészletei is rendelkezésre állnak, ahonnan naponta menetrend szerinti járatok szállítják az árut a vevőkhöz.

Emellett a különböző agronómiai szezonokban alkatrészellátási ügyeletet is biztosít a vállalat, hogy a megrendelt alkatrészt minél gyorsabban eljuttathassák a meghibásodott géphez.

Az új gép idővel használttá válik, és ha ezen a gépen a tulajdonos gyorsan és kényelmesen adhat túl, minden bizonnyal szívesebben vág bele egy újabb gépvásárlásba. A KITE Gépkereskedelmi Üzletága ebben is segít.

A KITE Zrt. az idei szakvásáron is igazán kitett magáért, hiszen valóban bravúros és látványos módon mutatta be a KITE Gépéletút rendszerben összefogott komplex szolgáltatást, ami nagyban segíti és egyszerűbbé teszi partnerei munkáját.