fbpx

Így marad tartós a kerti akkus gép!

Írta: Szerkesztőség - 2019 február 07.

Mi a megfelelő hőmérséklet az akkus kerti gépek tárolására? Esőben használhatjuk őket? Optimálisan töltjük az akkukat? Nemcsak a télből ébredő növényvilág igényel törődést, hanem a kerti gépeink is. A STIHL most tippeket ad, hogyan tároljuk akkumulátoros gépeinket a maximális élettartamuk elérése érdekében.

Tavasszal indul a nagy kerti szezon: fontos, hogy milyenek a gépeink, és azokat hogyan tároljuk. Az akkumulátoros kerti gépeknek a kiváló teljesítmény mellett fontos előnye, hogy nincs füst- és zajszennyezés. A STIHL környezetbarát akkumulátoros gépei ráadásul a fejlett technológiának köszönhetően hosszú távra szólnak, kezelésük egyszerű, formájuk kompakt, súlypontjuk a megfelelő helyen található, így valóban megkönnyítik a kerti munkákat.

A STIHL Compact külső akkumulátorrendszer tökéletes választás a közepes és a nagyobb kertben elvégzendő feladatokhoz. A kizárólag ezzel a rendszerrel kompatibilis új, cserélhető STIHL AK lítium-ion akkumulátorok magasabb teljesítményt kínálnak a nagyobb területen végzett munkához is. Csekély súlyuk mellett is kimagasló a teljesítményük, tartósak, sokszor tölthetők.

S íme, néhány hasznos tipp az akkus gépek hosszabb távú használatáért!

Az akkut nem szükséges teljesen lemeríteni első használat előtt

Jó hír, hogy megvásárlásuk után azonnal használatba vehetők, a hagyományos akkukkal ellentétben már nincs szükség kisütésükre, majd a teljes feltöltésre.

Ne várjuk meg, hogy az akkuk lemerüljenek!

A mai modern technológián alapuló akkumulátorokat nem szükséges 100 százalékosra feltölteni. Nem kell oda figyelni sem a töltési ciklus hosszára, sem a kisütésre, mert ezek az akkumulátorok bármikor tölthetők, akár 5-10 perces résztöltéssel, akár a teljes töltési ciklus végéig is. A LED-es töltöttségjelző ebben nagy segítséget nyújt, gombnyomásra kijelzi az akkumulátor töltöttségi állapotát, és a töltési folyamatról is tájékoztat.

Az akkut tartsuk távol a nedvességtől, párától!

Az akkumulátorokat közvetlen időjárási tényezőktől (erős napsütés, nagy meleg, eső, fagy) óvni kell. Tiszta, száraz, vegyszerektől mentes helyen tároljuk őket, így várható a leghosszabb élettartam. Az ideális töltöttségi szint hosszabb tárolás esetén 30 százalék.

Tárolásukhoz biztosítsuk a megfelelő hőmérsékletet!

A lítium-ionos akkumulátorok tárolás közben alig veszítenek a töltöttségükből, 0 fok alatti hőmérséklet esetén azonban hamar lemerülnek. Éppen ezért fontos odafigyelnünk arra, hogy ideális hőmérsékleten tároljuk gépeinket, erről minden STIHL akkumulátoron piktogram tájékoztat.

Akkumulátoraink a legnagyobb gondoskodás mellett is elérik élettartamuk végét, ilyenkor környezetünk védelme érdekében fontos, hogy ne a háztartási hulladékok közé dobjuk őket, hanem vigyük vissza egy STIHL szakkereskedésbe.

CÍMKÉK