fbpx

Van új a nap alatt – Plantaco és Nutrikon Nyílt Nap

Írta: Csomor Zsolt - 2018 október 16.

A Plantaco Kft. 1,5 milliárdot fordított fejlesztésre.

A Plantaco Kft. és az érdekeltségébe tartozó Nutrikon Kft. hidasi üzemébe szervezett gyárlátogatás keretében mutatta be termékfejlesztéseinek eredményeit, gyártási és logisztikai hátterét 2018. augusztus 30-án.

 

Nutrikon – akár kis tételben is egyedi mikrogranulált fej- és lombtrágyák gyártása

Kakuk László, a Plantaco Kft. és a Nutrikon Kft. ügyvezetője röviden tájékoztatta a vendégeket arról, hogy a két cég saját fejlesztésű műtrágyatermékei 2009-ben jelentek meg először a hazai piacon. Az azóta eltelt idő folyamatos piacbővülése eredményeként a konszolidált éves árbevételük mára meghaladja az 1,3 milliárd forintot, miközben 1,5 milliárd forintot fordítottak az üzemi infrastruktúra, a gyártástechnológiai és a logisztikai háttér fejlesztésére. A két társaság a tápanyagok folyamatos fejlesztése mellett növényvédőszer-formulációk kidolgozásában is aktív: 2014-től a Nutrikon multinacionális cégek részére gyárt bérmunkában különféle növényvédő szereket, pl. talajfertőtlenítő és gombaölő hatóanyagú mikrogranulátumokat. A termékpaletta bővülése folyamatos. A Nutrikon emellett több olyan növényvédő szer bérgyártója, amely termékek hazánkban nem kerülnek forgalomba. Kakuk László kiemelte, hogy cégük rugalmas gyártási kapacitásokkal rendelkezik, így kereskedelmi partnereik vagy nagy gazdaságok számára akár egyedi összetételű, kis volumenű, saját márkás termékek versenyképes árú gyártására is felkészültek.

Ede – az elektronikus területi képviselő

 

A vendégek Buda Richárd marketing- és kereskedelmi vezető segítségével megismerkedhettek Edével, a Plantaco Kft. elektronikus területi képviselőjével is. Ede az év minden napján, a nap minden órájában elérhető a www.plantaco.com honlapján lévő chatfelületen, tápanyag-gazdálkodási témakörben. A chat, a beszélgetés témaköre nagyrészt megegyező lehet a napi munkája során gazdálkodókat vagy kereskedőket látogató, tápanyagot értékesítő cég területi képviselője és a termelő között folytatott beszélgetések szakmai tartalmával. Ede a kapott válaszok alapján navigálja az érdeklődőt a tápanyag-gazdálkodást érintő Plantaco-információkhoz, hírekhez, aktualitásokhoz, blogokhoz vagy növényekhez, az azokhoz használható termékekhez. Ede nagy előnye, hogy akár egy időben számtalan érdeklődő információigényét tudja gyorsan és hatékonyan kielégíteni, szemben az utazó területi képviselőkkel. További előnye, hogy a beszélgetés kizárólag az érdeklődőnek alkalmas időpontban és terjedelemben történik, az érdeklődő nyugodt körülmények között, nyomásgyakorlás nélkül, kellő körültekintéssel hozhat beszerzési döntéseket.

Nutrikon – a gyártás alapja a jól szabályozott, tökéletesen működő integrált irányítási rendszer Szmolnik Csaba, a Nutrikon Kft. cégvezetője ismertette a vállalat gyártási képességeit, amelyek a következőkre terjednek ki: mikro- és makrogranulált startertrágya, mikrogranulált növényvédő szer, rétegelt granulátum, vizes alapú oldatkoncentrátum, növényi kivonat, vizes alapú szuszpenziós és szuszpoemulziós készítmények fejlesztése, gyártása, kiszerelése. A cég ezen túl nagy gyakorlattal rendelkezik raktározásban, komissiózásban, EKÁER-ügyintézésben, közútiszállítás-szervezésben, normál és ADR-termékekre egyaránt. A Nutrikon Kft. tevékenységének alapja a jól szabályozott, bejáratott minőségbiztosítási rendszer: a korábbi években bevezetett integrált irányítási rendszert a gyártásra és a minőség-ellenőrzésre is kiterjesztették. A SEVESO III, ún. felső küszöbös minősítésű raktárépületek iparbiztonsági szempontból a legmagasabb szintet képviselik. Az előadásokat üzemlátogatás követte, majd a házigazda a vendégeket borkóstolóval egybekötött vacsorára invitálta.

SZERZŐ: CSOMOR ZSOLT