fbpx

AGRO.bio Hungary

Írta: Szerkesztőség - 2018 február 10.

Mi, az AGRO.bio Hungary – magyar tulajdonosi háttérrel – 17. éve működünk a hazai és külföldi piacokon. Elsősorban a növénytermesztésben használt mikrobiológiai termékek forgalmazásával, fejlesztésével és gyártásával foglalkozunk.

Vállalatunk alapítása óta társaságunk egyik kiemelt célja, hogy ismereteink, technológiáink segítségével és átadásával itthon és külföldön is beillesszük a termőtalaj termőképességének rövid és hosszú távú javítására törekvő gondolkodást és döntésképességet – mint a termelés meghatározó alapját – a mezőgazdasági termelők tevékenységébe.

Ez egy nehéz, hosszan tartó feladat, viszont termékportfóliónk és technológiai ajánlásaink egyre szélesebb szakmai körben adnak eszközt és egyben lehetőséget arra, hogy megmentsük a termőtalajokat a további folyamatos degradációtól. Fontos feladatunknak tekintjük továbbra is a szükséges, azonnal alkalmazható tudás folyamatos átadását az egyre nyitottabb és szakmailag komolyabban érdeklődő szántóföldi és kertészeti termelők részére. Tevékenységünket segíti mikrobiológiai termékeink rendkívül tudatosan, szakmai és tudományos alapon kialakított összetétele, valamint magas, szinte gyógyszergyári minősége, amelyre egyedülálló garanciát adunk a piacainkon.

Termékeink elsősorban a talaj tápanyag-utánpótlásában játszanak fontos szerepet, természetes, környezetbarát talajbiológiai megoldást biztosítva. Fenntartható módon jelentősen javítható a növények tápanyagpótlása, a talaj humusztartalmának növelése, a talajszerkezet átalakítása. Napjainkban 7 országba exportálunk, és további 6-8 országban folyik a forgalmazási engedélyezési eljárás. Jelenleg 11 mikrobiológiai (ebből 4 saját fejlesztésű) és 5 kiegészítő terméket forgalmazunk, és további egy talaj-mikrobiológiai termékünk áll engedélyeztetés alatt (NÉBIH). 25 főt foglalkoztatunk, a belföldi értékesítést 13 fő felsőfokú agrárvégzettséggel rendelkező területi képviselő, szaktanácsadó végzi. A KITE Zrt.-vel kötött stratégiai együttműködés is jelentősen segít ezt a tevékenységünket.

2001 óta a hazai talajbaktérium piac egyik piacvezető, meghatározó cége vagyunk, nemcsak a piaci részesedést illetően, hanem a folyamatos újdonságok kialakításának tekintetében is. A nevünkhöz fűződik pl. a cellulózbontás, mint termékkategória kialakítása (2008), a BactoFil Jet kijuttatástechnológia (2005, 2010, 2017), a Mikorrhiza termék bevezetése Magyarországon (2010), a hosszú hatású élőalgás biostimulátor piacra helyezése (2012, 2016). Az elmúlt évi friss engedélyes termékünk az első talajalga készítmény Magyarországon.

2016-ban hívtuk életre az AGRO.bio Demo Farm Projektet, amelynek legfőbb célja, hogy a mikrobiológiai termékeket beillesszük a hagyományos input anyagok közé. Korrekt mintavételezések után szakmai, statisztikai alapokon kívánjuk megmutatni, milyen összefüggések alapján és miként képesek a BactoFil-termékek emelni a talajművelés, a tápanyag-gazdálkodás és a növényvédelem hatékonyságát.

SZERZŐ: DZ