fbpx

A Väderstad bemutatja a Ferox 500-900 könnyű kultivátort

Írta: Szerkesztőség - 2017 december 06.

Az új Väderstad Ferox 500-900 könnyű kultivátor egy nagyon jó univerzális munkagép közepes mélységű talajműveléshez és magágy-előkészítéshez. A Ferox munkamélysége 10-12 cm, és 5, 6, 7 vagy 9 méter munkaszélességben rendelhető.

 

A Ferox kapái – tervezésüknél fogva – tökéletes mélységtartást biztosítanak, ugyanakkor a kapák rezgő mozgása segíti a talaj porhanyítását.

– Az intenzív rezgéseknek és a viszonylag széles kapaosztásnak köszönhetően a Väderstad Ferox képes a szármaradvány egyenletesebb eloszlására – mondja Johan Alsäter, a Väderstad termékmenedzsere.

A Väderstad Ferox egy univerzális munkaeszköz, amely számos műveletet képes elvégezni a különböző igényeknek megfelelően.

– A nagy áteresztőképességű, vibráló kapák segítségével a Ferox könnyű kultivátor igen jó hatékonysággal képes kezelni a növényi maradványokat és gyomokat. Amennyiben a feltételek lehetővé teszik, a Ferox segíti a talaj száradását a vetés megkezdése előtt.

A Ferox alapfelszereltségként mellső CrossBoard simítóval van felszerelve.

A CrossBoard hatékonyan aprítja a nagyobb rögöket, és egyengeti a talajfelszínt. A művelés intenzitása a traktorfülkéből, hidraulikus úton változtatható.

A Ferox 50 mm-es kopóheggyel szerelt kapái 10-12 cm munkamélységben képesek dolgozni. A különböző művelési igényeknek megfelelően a munkagép 5 vagy 6 kapasorral, valamint külön opciós kiegészítőként CrossBoard simítóval vagy pálcás hengerrel is felszerelhető. Az 5 kapasoros típus 12, míg a 6 kapasoros 11 cm-es kapaosztással készül. Mérettől függően a szállítási szélessége 3,15-4,05 m közötti.

 

A Väderstad Ferox gyártása az év végén indul.

A Väderstad

A Väderstad által gyártott munkagépeket a magas minőség, a hatékonyság, valamint a dizájn és a funkcionalitás összhangja jellemzi. A vállalat nevéhez számos korszakalkotó innováció és új ötlet kötődik. A Väderstad 40 országban aktív. A Väderstad AB a Väderstad Holding AB tagja, amelynek tulajdonosa a Stark család. A vállalat központja, valamint a gyártmányfejlesztés és a gyártás a svédországi Väderstadban található. A 2016-ban 236 millió euro árbevételt elérő vállalatnak 1 200 alkalmazottja van. A vállalat minőségorientáltságát tükrözi az ISO 9001:2008 nemzetközi minőségi standardnak való megfelelés.

SZERZŐ: VD