fbpx

4 oka volt, hogy a John Deere önjáró szecskázót választottuk

Írta: Szerkesztőség - 2017 október 25.

A Gyulai Agrár Zrt. műszaki vezetőjével, Csomós Lászlóval beszélgettünk, akik idén döntöttek egy új John Deere 8400 típusú önjáró szecskázógép megvásárlása mellett.

 

 

– Hol és milyen körülmények között gazdálkodnak?

– Békés megyében, Gyula település környékén gazdálkodunk, közel 1 800 hektáron, emellett 2-300 hektáron bérmunkát is végzünk. Ami a növénytermesztésünket illeti, 637 hektáron búzát, 308 hektáron silót, 300 hektáron lucernát, 271 hektáron napraforgót, 200 hektáron kukoricát, 43 hektáron szóját termesztünk.

Állattenyésztéssel is foglalkozunk, nagyságrendileg 800 fejős tehenünk van plusz a szaporulat, így ennek az állatállománynak a takarmányozásában kulcsszerepe lesz a John Deere 8400 típusú önjáró szecskázónknak.

– Miért döntöttek a John Deere mellett?

– Az utolsó körben három típusú szecskázó „maradt a kalapban”. A CLAAS Jaguar 940, a KRONE Big X 530 és a JOHN DEERE 8400. Mindhárom gépet személyesen is megnéztük és kipróbáltuk, majd alapos mérlegelés után végül a John Deere mellett döntöttünk. Igazából 4 oka volt annak, hogy a John Deere önjáró szecskázót választottuk.

Az egyik ilyen okot a gép műszaki megoldásai jelentették, azon belül is a John Deere új KernelStar2 szemroppantó technológiája. Számunkra a szemroppantás minősége kiemelt fontossággal bír.

A többi 3 ok pedig a KITE konstrukciójához köthető. Ami a döntésünkben szintén nagy súllyal esett a latba, az a KITE-gépbérlet lehetősége, ami csökkentette a beruházási kockázatunkat. A használt önjáró szecskázónk beszámításának lehetősége pedig levette a vállunkról az annak eladásával járó hercehurcát. A negyedik ok – nem utolsósorban – pedig az ár volt, ami a többi géphez képest ár-érték arányban a John Deere mellett szólt.

SZERZŐ: KITE