fbpx

Új márka a magyar piacon

Írta: Szerkesztőség - 2016 december 02.

A Sola Csoport Spanyolország legnagyobb mezőgazdasági gépgyártója, amely több mint 60 éves tapasztalattal rendelkezik a vetőgépgyártás területén.

 

 

 

 

Az 1950-es években hagyta el a gyár kapuját a gabonafélék gyártására használt első mechanikus vetőgépük. Azóta több mint 60 év telt el, és a csoport termékpalettája jelentősen kibővült.

Szakterületük lett a vetőgépek valamennyi típusának gyártása: kínálatukban precíziós palántázó gépek, direktvető (no-till) gépek, valamint mechanikus és pneumatikus vetőgépek egyaránt megtalálhatók. Emellett – szilárd műtrágya kijuttatására szolgáló – műtrágyaszórókból is széles választékot kínálnak.

Saját tervezésű termékeik széles választéka a legegyszerűbb műtrágyaszóróktól a legösszetettebb szerkezeti felépítésű vetőgépekig terjed. Annak érdekében, hogy termékeik kiváló minőségben készülhessenek el, speciális hegesztési, fényezési (korszerű porszóró alagút) és összeszerelési eljárásokat alkalmaznak. A műanyag alkatrészek előállításához emellett saját fröccsöntő központtal is rendelkeznek.

Napjainkban a cég SAT (műszaki támogatási szolgálat) divíziója a márkakereskedők által közvetített összes igényt képes kielégíteni, hiszen:

  • 18-féle pneumatikus palántázó 68-féle változatát,
  • 24-féle pneumatikus vetőgép 118-féle változatát,
  • 16-féle mechanikus vetőgép 141-féle változatát,
  • és 15-féle műtrágyaszóró 37-féle változatát kínálják.

Jelenleg a Sola Csoport több mint 40 országban forgalmazza termékeit, importőrökön és forgalmazókon keresztül. Magyarországon 2016-tól a Sola Csoport termékeinek a Valkon Kft. a hivatalos forgalmazója.

A SOLA legnépszerűbb és legmodernebb vetőgépe a PROSEM-K 300/6-75 teleszkópos vázas, függesztett, 6 soros szemenkénti vetőgép.

 

 

 

Ennek az új sorozatnak az első gépei 2002-ben kerültek bemutatásra. A duplatárcsás vetőegység tárcsái 9°-os szöget zárnak be egymással, ez a megoldás pedig – független intézetek vizsgálati eredményei is ezt igazolták vissza – növeli mind a tőtáv, mind pedig a vetési mélység egyenletességét. A különböző vázkialakítások és felszereltségi kombinációk a piac legszélesebb szemenkénti vetőgép-kínálatát biztosítják a gazdák számára.