fbpx

Everun – a németek is ezt veszik!

Írta: Szerkesztőség - 2016 július 25.

A kínai Everun gyár egy hihetetlenül dinamikusan fejlődő termelőegység. Az európai piac igen fontos számukra, ezért is német partnerükkel közösen tesztelik az új fejlesztésű gépeket.

A rakodógépek az európai vásárlók igényei szerint készülnek, és ezeket több mint 30 országba exportálják. Jelenleg a kínálatban 600-6 000 kg emelési képességű rakodók szerepelnek. A gyártás ISO9001:2000 szerint történik, és a gyártmányoknak jellemzően CE-, SGS- és TÜV-minősítése is van.

Az Everun-nál tudják, hogy a piacon a kedvező ár mellett igen fontos a megfelelő szervizháttér. Az európai piac számára ezért Németországban alkatrész raktárközpontot hoztak létre, hogy gyors és pontos lehessen az alkatrész utánpótlás. Természetesen ez csak a kezdet; hamarosan más európai országokban is kialakítanak alkatrészellátó raktárakat, hogy a vásárlók minél elégedettebbek legyenek az Everun rakodókkal.

 

 

Az Everun rakodókról el lehet mondani, hogy jellemzően kínai motorokkal szereltek, 25-237 LE teljesítménykategóriában, összkerékhajtásuk hidrosztatikus, a kormányzás pedig derékcsuklós. A német elvárásoknak megfelelően rengetegféle extra felszerelés és adapter rendelhető a gépekhez. Adapterek közül választható raklapvilla, univerzális kanál, földkanál, 4 az 1-ben kanál, hókanál, trágyavilla, bálavilla, csomagolt bála fogó, rönkfogó, fix hótoló, hidraulikus hótoló, hómaró, útseprő, keverőkanál, oszlopfúró, homokszóró, stb.

A rakodók mindegyike rendelhető 3 hidraulikakörrel, amellyel a hidraulikus munkaeszközöket lehet kezelni. A gépek – a legkisebbeket leszámítva – jellemzően zárt fülkével rendelkeznek, amely fűthető, és opcióként légkondicionálóval is felszerelhető. A közepes modellektől felfelé már tolatókamera, elektromos állófűtés, elektromos joystick a vezérlésirány és nyomatékváltáshoz az alapfelszereltség része. Az emelési magasság 2,0-3,1 m között alakul a hagyományos modelleknél, míg a teleszkópos gémmel rendelkező modellek 4,2-4,5 m-es emelési magassággal is rendelkeznek. A széles palettáról néhány gépet kiemelnénk:

Az Everun ER08 rakodó 3-hengeres, 34 LE-s motorral szerelt, 800 kg max. emelési képességgel rendelkezik, teljes szélessége 1,42 m, magassága pedig fülkével 2,5 m. Saját tömege 2 500 kg. 0,6 m3-es kanállal szerelt, ez a gép ideális univerzális rakodógép lovardákban, állattartó telepeken, kisebb tüzép-telepeken.

Az Everun ER10 rakodó 50 LE-s, 4-hengeres motorral szerelt, 1 000 kg max. emelési képességgel és 3,0 m emelési magassággal rendelkezik. A gép teljes szélessége 1,73 m, amelyhez az 1,8 m széles, 0,6 m3-es kanál ideális. A gép igen fordulékony, 3,9 m a minimális fordulási sugara, a hasmagassága pedig 23 cm, ami enyhébb terepen történő mozgást is lehetővé tesz. A géphez opcióként hidraulikus gyors eszközcsatlakozó is rendelhető.

Az Everun ER16 rakodó 50 LE-s, 4-hengeres motorral szerelt, 1 600 kg max. emelési képességgel és 3,1 m emelési magassággal rendelkezik. A géphez 0,8 m3-es, 2 m széles kanál tartozik, alapfelszereltségként a gyors eszközcsatlakoztatás, elektromos irányváltó és elektromos nyomatékváltó jár a modellhez.

2013 óta több mint 500 db Everun rakodó talált gazdára Németországban, ami a kedvező ár mellett a megfelelő minőségnek és jó alkatrész utánpótlásnak is köszönhető. Az Everun rakodókról bővebb információt a kizárólagos hazai forgalmazó SZEGÁNA Kft. honlapján, a www.szegana.hu címen találhat.