fbpx

Miért válasszunk Swedsteel-Metecno mezőgazdasági csarnokot?

Írta: Szerkesztőség - 2015 december 18.

A mezőgazdasági épületek legfontosabb feladata a benne folyó tevékenység legoptimálisabb, tartós és gazdaságos kiszolgálása. A funkció zavartalan biztosítása ugyanakkor gyakran speciális igénybevételeket is támaszt az épületszerkezetekkel szemben, amelyre a megfelelő műszaki megoldást csak körültekintően megtervezett szerkezeti rendszerek és helyesen megválasztott építési termékek adhatják meg. Az idő, az anyagi források és az adott projektre fordítható energia, mind-mind olyan szűkös erőforrások, amelyet természetszerűleg minden tekintetben próbálunk optimalizálni.

 

 

Egy csarnoképület főbb dimenzióit és kialakítását elsősorban a felhasználási céljaink határozzák meg. A funkcióból adódik a csarnok mérete és belmagasság, a csarnok belső térelválasztása, vagy például a hőszigetelés iránti igény illetve rá vonatkozó követelmény is.

Mindenekelőtt tudnunk kell, hogy mekkora épületet szeretnénk építeni, mik azok a befoglaló méretek, amelyek optimálisan ki tudják szolgálni azt a tevékenységet, amelyre az épületet használni fogjuk. A csarnok mérete, valamint főtartó szerkezete nem csak a kivitelezés során fontos és nem kizárólag az épület kivitelezési költségeire van befolyással. Az üzemeltetési költségekre ugyanolyan, ha nem nagyobb befolyással bír a szakszerűen betervezett szerkezet, a megfelelően átgondolt kialakítás, a helyesen kiválasztott építési anyag, termék.

A Swedsteel-Metecno Kft. elsősorban acél főtartós csarnoképület rendszer megoldásokat kínál egyedi igényekre alakítva. Az acélszerkezetek számos előnyös tulajdonsággal rendelkeznek, mint a magas előregyártottsági szint és a fajlagosan alacsony súly, amelyek az építési helyszínre történő szállítás, valamint a helyszíni szerelés tekintetében jelentenek kiemelkedő tulajdonságokat, költség- és kivitelezési időmegtakarítást. Az acél nagy szilárdságának és az optimalizált kialakításának köszönhetően kitűnően alkalmas nagy fesztávolságok áthidalására, a megfelelő felületkezeléssel pedig hosszú élettartama is garantált.

 

 

A tervezés korai stádiumában átgondolni, hogy az épülettel szemben milyen hőszigetelési igényt támasztunk. Csarnoképületek lehetnek burkolva egyrétegű, hőszigetelés nélküli lemezburkolással, vagy késztermékként előregyártott szendvicspanellel, amely vastagságtól és kitöltő hőszigetelő anyagtól függően alkalmas lehet temperált épületekhez, vagy huzamos emberi tartózkodásra alkalmas fűtött csarnokokhoz, akár tartós, hidegtárolásra felkészített hűtőházakhoz. A szendvicspaneles tető- és falburkolatok speciális típusai amellett, hogy külső hőszigetelő rétegként funkcionálnak, alkalmasak lehetnek hanggátlásra vagy hangelnyelésre is, így ideális alternatívát tudnak nyújtani nagyobb üzemi zajjal járó feldolgozó tevékenység esetén is. A Swedsteel-Metecno kínálatában mind egyrétegű lemezburkolatok, mind szendvicspanelek széles választéka áll rendelkezésre, amelyek a funkció és építtetői igények magas szintű kiszolgálása mellett az építészeti megjelenésében is egyedivé teheti a csarnoképületet.

A Swedsteel-Metecno már a kezdeti lépéseknél segíti az építkezőt:

Az épület meghatározó méretei és tulajdonságai ismeretében ingyenes árajánlattal és 3D látványtervvel áll az érdeklődők rendelkezésére; majd a projekt előrehaladottságának függvényében tervezői és kivitelezői partnercégek kiajánlásával. Pályázat esetén ajánlattal és szakmai egyeztetéssel, igények megbeszélésével állunk rendelkezésére.