fbpx

Az EURALIS megújult hibridválasztéka

Írta: Szerkesztőség - 2015 január 18.

TROPICAL DENT: az egyedülálló genetika a kukoricatermesztésben

2014 tavaszán cégünk, az Euralis Kft. a magyar piacon egy teljesen új genetikai háttérrel rendelkező kukoricahibrid-családot vezetett be, Tropical Dent© néven.

Mit is jelent ez? Eddig a nemesítők az ún. európai flint (sima szemű) és az amerikai dent (lófogú) kukoricákat keresztezték egymással, hogy minél előnyösebb tulajdonságú hibrideket kapjanak.

Az Euralis nemesítői továbbfejlesztették a kutatásokat. A 10 éves projekt során egy trópusi országokból származó, teljesen új vonalat fedeztek fel, amely genetikai szempontból nagyon távol áll a jelenleg használatos típusoktól. Ez a Tropical Dent© család, amely nagyon jól kereszteződik az összes eddig létező csoporttal. A heterózis hatás kitűnőnek bizonyult. Az új genetikát az Euralis a korai és késői nemesítési programjával is egyesítette.
Ez az új generáció nagyobb termést, stabilitást a különböző termőhelyi viszonyok között és igen jó vízleadási dinamikát produkál.

2015-ben folytatjuk hibridjeink elterjesztését, az értékesítés további növelését az alábbi Tropical Dent© szortimenttel:

ES CUBUS (FAO 300-320), ES GALLERY (FAO 340-360), ES CORTES (FAO 410-430) és az ES METHOD (FAO 420-440)

Az ES CUBUS száraz körülmények között is jó termőképességű, ami gyors vízleadással párosul. Magas növény, zöld száron érő típus. Szemes és siló: kettős hasznosítású.

Az ES GALLERY a korai szegmens legígéretesebb hibridje. Nagyon jó termőképesség és dinamikus vízleadás jellemzi. 2014-ben Hajdúböszörményben egy 66 hibrides demo sorban 13,8 t/ha eredményt ért el (6. hely), Bihardancsházán a 39 hibrides demo kísérletben pedig 5. helyezést ért el (11,1 t/ha)!

Az ES CORTES a középérésű csoport legelején érő, kiemelkedően jó termőképességgel rendelkező hibrid, amit a különböző termőhelyi körülmények között stabilan képes hozni, beleértve a száraz viszonyokat is! A többiekhez viszonyítva alacsonyabb magasságú.

Az ES METHOD szemes/siló kettős hasznosítású, szintén kiemelkedő termőképességű, kimagasló vízleadással rendelkező új hibrid.

Az Euralis versenyképes kukoricakínálatában természetesen más hibridek is találhatók, amelyek minden termőhelyre és minden elvárást kielégítő megoldást nyújtanak a sikeres és jövedelmező kukoricatermesztéshez.

ES SIGMA (FAO 280-300), ES FLATO (FAO 330-350), ES MOSQUITO (FAO 350-370), ES SENSOR (FAO 390-410), ES ANTONETTI (FAO 390-410), TOUAREG (FAO 410-430) és ES BLASON DUO (FAO 420-440).

2015-ben több meglepetés akcióval is készülünk.

Keresse fel rendszeresen honlapunkat – vetőmagjainkat pedig forgalmazóinknál!

Csigó György Tamás termék-, marketing menedzser