fbpx

„A minőség és az innováció öröksége”

Írta: Szerkesztőség - 2014 február 08.

A ROME tárcsák és mélylazítók már ismert márkának számítanak az Alföldön, ugyanis közel három évtizeddel ezelőtt csak ilyen gépekkel tudták a nehezen művelhető rizsföldeket megfelelőképpen elmunkálni. A gazdák gyakran a mai napig ezeket a 30 éves eszközöket használják, mert a márka sajnos sokáig hiányzott a hazai termékpalettáról. A ROME magyar képviseletének megjelenésével azonban most lehetőség van a megújulásra.

A ROME (ejtsd: róm) mezőgazdasági és építőipari gépeket gyárt az USA-ban. A márkanév arról a georgiai városról kapta a nevét, ahol több mint 80 évvel ezelőtt a gyártás elkezdődött.

 

240-994-es nehéztárcsa munka közben

 

Ezeket a gépeket először a Caterpillar dózerei húzták, amikor a brazíliai őserdőben utat kellett építeni, és nem volt más olyan munkaeszköz, ami kibírta volna az ottani igénybevételt. Ezt a tulajdonságát bizonyította akkor is, amikor az Alföldön a kemény és nehezen művelhető rizsföldeket mindenféle nagyobb meghibásodás nélkül elművelte, illetve a mai napig műveli.

Ezeken a gépeken első ránézésre látszik, hogy nagy teljesítményű traktorok után tervezték őket. A robusztus, erős, ezáltal igen nehéz vázszerkezet kiváló minőségű acéllal párosulva biztosítja a hosszú élettartamot. A nyugat-európai gyártókkal szemben, ahol a gazdaságok átlagmérete nem éri el a 300-400 hektárt, az amerikai gazdaságokban több ezer hektárra kellett tervezni a gép élettartamát. Ez utóbbi szempont figyelembe vétele nélkül ezek az eszközök eladhatatlanok lennének az amerikai kontinensen, és ez az, ami biztosíthatja a magyar gazdákat is a kiváló minőségről.

2011 novemberétől hazánkban a Romeplow Hungary Bt. a márka hivatalos márkakereskedője. A cég dunaújvárosi telephelyéről szolgálja ki partnereit alkatrésszel, szervizzel és az új gépek tárolása is itt történik. Jelenleg öt értékesítő, két szervizes és egy alkatrészes kolléga dolgozik azon, hogy a vevői igényeket kielégítse.

Idén nagy érdeklődés mutatkozik a vontatott grédereink iránt is, amiket főleg a mezőgazdaságban és az erdőgazdálkodásban dolgozó partnereink keresnek. Ezekkel az egyszerű, ám erős gépekkel ugyanis a gazdák, illetve erdészek hatékonyan meg tudják oldani a területeik közötti földutak gondozását.

A ROME márkanév alatt ugyanis nemcsak mezőgazdasági, hanem erdészeti és útépítő gépeket is találhat az érdeklődő. Hazánkban már régóta használják a tuskózás nélküli erdőfelújítási munkákban a ROME nehéztárcsák erdészeti kiviteleit, de nemritkán a mezőgazdasági tárcsákkal is találkozhatunk ezen a területen, köszönhetően a robusztus kivitelnek. Az amerikai gyártó szkréperládái vagy más néven nyesőládái is igen népszerűek a külföldi vásárlók körében; évente több száz darab ilyen munkagépet értékesítenek szerte a világban. Hazánkban inkább a mezőgazdasági gépek dominálnak, de az útépítő gépek iránt is folyamatosan nő az érdeklődés, ami jól mutatja, hogy a hazai közönség is keresi a jó minőségű, hosszú élettartamú és megfizethető árú munkagépeket.

 

PG-12-es vontatott gréder

 

Néhány eszköz a termékpalettánkról: a nehéztárcsák többféle méretben és tárcsalapát-mérővel rendelhetőek, hogy a kisüzemek mellett (ahol elsősorban a 2-3 méteres), a nagy, több ezer hektáros gazdaságok (ahol pedig a 9-11 méter széles nehéztárcsára van inkább szükség) igényeit is ki tudjuk elégíteni. Tárcsalapát-mérőink is igen nagy választékban rendelhetőek (61-110 cm).

Mélylazítóink, illetve középmélylazítóink egykésestől a kilenckéses kivitelig minden lóerő-tartományhoz választhatóak.

Vannak speciális gépeink is: ilyenek az erdészeti tárcsáink, a rizsföldek elárasztását szabályozó tárcsák, a vontatható harmadik pont és a tűzsávkészítő tárcsa, ami igen hatékonyan műveli meg a köves, gyökerekkel teli erdőtalajokat is. Természetesen nem hagyhatjuk ki a felsorolásból a szintén több méretben kapható, korábban már érintett vontatott grédereket és szkréperládákat sem. Ezekről a gépekről, illetve cégünkről honlapunkon, a www.rometarcsa.hu oldalon részletes tájékoztatást talál.

Jelenleg a már Magyarországon lévő gépek magas színvonalú alkatrész-ellátásának és szervizhátterének kialakításán dolgozunk, mert üzletpolitikánk alappillére, hogy „a második gépet mindig a szerviz adja el”. Leendő új partnereinket pedig jelentős akciókkal várjuk!

 

TCW típusú nehéztárcsa

 

Várjuk jelentkezését!

Üdvözlettel:

Romeplow Hungary Bt.