fbpx

JOSKIN tartálykocsik

Írta: Szerkesztőség - 2014 január 26.

 

 

A Joskin 50 különböző tartálykocsimodellt gyárt, és 700 lehetséges opciót kínál ezekhez. Ez a kínálat lehetőséget ad a nagyfokú rugalmasságra a tartálykocsik konfigurációjának kialakításakor, és lehetővé teszi a partner számára az „étlapról” történő választást, ami így biztosan a felhasználó igényeinek és szükségleteinek felel meg.

A Joskin meghirdetett egy úgynevezett „Win Pack”-sorozatot, amelynek ötlete azon alapszik, hogy a partnernek elég nehéz összeraknia a tartálykocsit, kiválasztania a megfelelő opciót a rengeteg tétel közül. Ezért döntött úgy a gyártó, hogy bizonyos modelleket kiválaszt a portfóliójából, a legfontosabb opciókkal felöltözteti, és azt sorozatban gyártja. Ezáltal több előnyre is szert tesz, mint például: versenyképesebb ár, minimális szállítási határidő (a gépből nagy valószínűséggel van a gyárnak készlete, legalább félkész állapotban), pontosabb szervizinformációk, stb.

A Modulo 2 (2 500-18 000 liter) tartálykocsi modellsornak egy önhordó alváz az alapja, integrált bölcsővel. A tartály ebbe a bölcsőbe van befektetve és behegesztve, így a teherviselő szerkezet a tartályköpeny, az ún. héjszerkezet. Ez a tartály az integrált keret teljes hosszában fekszik, ezáltal a vonóerőt egy pontra koncentrálja. A horganyzott szerkezetek levezetik a futómű síkjában fellépő feszültséget, ezáltal védik a tartályt.

A Komfort 2 (8 400-16 500 liter) modellsornak az alváza egy univerzális független felfüggesztésű horganyzott keret, amelyre a tartály rá van csavarozva, így a vonóerő csak az alvázat terheli. Előnye, hogy a vonószerkezet átfordítható magasságú, különféle szivattyútípusok felszereléséhez.

A Cobra (9 000-13 000 liter) egy kompakt tartálykocsi, nagy térfogattal és alacsony nyomású, nagyméretű kerékkel szerelve. Szintén univerzális független alvázkerettel rendelkezik, amely egyenletes terhelést és rugalmasságot garantál. Ez az alváz teljességgel független a tartálytól, minden külső forrásból eredő feszültséget felvesz, ezáltal ezek nem a tartályt terhelik. Ezenkívül az alvázra 4-pontos hátsó felfüggesztés javasolható, amelyre bármilyen kijuttatóegység felszerelhető.

A Quadra (16 500-20 100 liter) professzionális tartálykocsi modellek – optimálisak bérvállalkozók és nagyüzemek részére – fő jellemzője a fordulékonyság, amit a kompakt tervezés és a rövid, de nagy átmérőjű tartály biztosít.

Az Euroliner (16 500-26 000 liter) egy háromtengelyes tartálykocsisor, amelynél alapkivitelben megtalálható a hidropneumatikus rugózású vonószerkezet, amely a Hydro-Tridem rugózású futóművel kombinálva egyedien kényelmes futási körülményeket és bámulatos fordulékonyságot kölcsönöz a gépnek.

A Vacu-Cargo (16 100-25 800 liter) széria egy cserélhető felépítményes összeállítás, ahol a csere lábon álló felépítménnyel, vagy liftes rendszerrel megoldható. A Cargo-rendszer biztosítja az alváz sokoldalúságát, ehhez kapcsolódnak a különféle felépítmények: hígtrágyatartály, silószállító, gabonaszállító, szerves-trágyaszóró.

A JOSKIN tartálykocsik nélkülözhetetlen szerepet játszanak a növényvédelem kiszolgálásánál, hisz akár vontatott vagy önjáró permetezőgéppel dolgozunk is, azokat fel kell tölteni. Az ilyen alkalmazásoknál általános szabály, hogy a permetező tartály-térfogatának a három vagy négyszeresével számolva kapjuk meg az ideális tartálykocsi-térfogatot.

Speciális esetekben, amikor korrozív anyagokkal dolgozunk, a tartály belső felületét óvni kell, annak ellenére is, hogy a JOSKIN tartálykocsik kívül belül horganyzottak. Ennek megfelelő eljárás a tartály belső felületének kezelése, ami többrétegű védőanyag felvitelét jelenti.