fbpx

Szőlő- és gyümölcstermesztés, sertéstenyésztés debütál a FIERAGRICOLA-n

Írta: Szerkesztőség - 2014 január 01.

Február 6-9. között, 111. alkalommal nyitja meg kapuit a Fieragricola (www.fieragricola.it) Veronában. Az eseményre szóló meghívót a magyar vállalkozók sem hagyhatják figyelmen kívül.

 

 

A kiállítás alaprajzát a látogatói útvonal egyszerűbbé tételének igénye formálta.

1. sz. pavilon – multifunkcionális gazdálkodás, falusi turizmus termékei és szolgáltatásai – egy szektor, amely több mint 21400 céget jegyez Olaszországban, és számuk folyamatosan növekszik (+3,4% 2012-ben az előző évhez viszonyítva).

2. sz. pavilon – a fenntartható mezőgazdaság és védett termesztés területeire fókuszál; trágyázás-öntözés, melegházak és hajtatott kultúrák.

3. sz. pavilon – teljes egészében a mezőgazdasági megújuló energiáknak szentelve, különös tekintettel a biogázra.

4 és 5. sz. pavilonok – a szőlő- és gyümölcstermesztés témaköreit ölelik fel. Egy Fórum tér egészíti ki a kereskedelmi területet, ahol traktorok és a szőlő-, valamint gyümölcstermesztés során használt specializált gépek, isodiametrikus és nyomvonalkövető traktorok kapnak helyet (e szegmensben az olasz gépgyártók a gyártás és export volumenének mintegy 80%-át adják.) A szabadterületi demóterületeken a bemutatott berendezéseket ki lehet próbálni.

6. és 7. sz. pavilonok – a mezőgazdaság „súlyosabb” gépeinek és berendezéseinek adnak helyet; egy valóban hatalmas kiállítás a leginnovatívabb nemzetközi gyártók termékeivel.

8. sz. pavilon – a haszonállatok bemutatója, nemzetközi rendezvények „élő” porondjával: az Európai Svájci Barna Marha Verseny és a Nemzetközi Nyílt Holstein Show színtere. A lábasjószág mellett az állati genetika is kiemelt témakör itt, amely az olasz bikákat a világ ranglistájának első helyeire teszi a főbb génfaktorok tekintetében. A vágómarha- és sertéstenyésztés szekciók ugyancsak kiemelt figyelmet kapnak.

10. és 11. sz. pavilonok – a lábasjószág-tenyésztés gépeit, berendezéseit és termékeit mutatják be, és a kapcsolódó Fórum számára biztosítanak helyet, ahol az állattenyésztéssel kapcsolatos aktuális témákat vitatják meg a Fieragricola egyre növekvő jelentőségű, egyik legfontosabb szakmai pilléreként.

További információ a kiállításon való részvétellel, vagy ingyenes látogatói belépőjegyért történő regisztrációval kapcsolatban: Expo Consulting Kft., Veronai Vásárképviselet, Bótáné Csuka Ilona ([email protected], tel: 06-30-454-2928).