fbpx

Massey Ferguson 7300 BETA kombájnok – Skyline fülkével

Írta: Szerkesztőség - 2013 január 18.

Modern megjelenés, egyedülálló belső értékek

A Massey Ferguson 2010-ben megkezdte betakarítógép-kínálatának megújítását. Ennek a törekvésnek az egyik legújabb eredménye a teljesen áttervezett BETA kombájncsalád megjelenése.

A hazai piacon kedvelt BETA-sorozat egyedülálló leválasztórendszerrel, SCR-rendszerű SISU motorokkal és vadonatúj Skyline fülkével jelent optimális betakarítógép-megoldást a 276 és 360 LE közötti teljesítménytartományban.

 

MF 7300 BETA kombájn

 

Technikából ötös

A BETA-sorozat tagjai takarékos AGCO SISU POWER 6 hengeres motorokkal és SCR-rendszerrel vannak szerelve. Az AdBlue folyadék használata garantálja az alacsony üzemanyag-fogyasztást, valamint a szabványos károsanyag-kibocsátási értékeknek való megfelelést.

PowerFlow vágóasztalok – biztos vágás, még nehéz körülmények között is

A Schumacher kaszaszerkezettel felszerelt PowerFlow asztalok használata eredményeként jelentősen csökken a veszteség, és egyenletesebbé válik a terményáramlás a ferdefelhordóba. A hosszú szárú, fekvő vagy magas nedvességtartalmú terményt is kiváló százalékban „szedi fel” a földről a vágóasztal, kalászemelők használata gyakran nem is szükséges. A teljesítmény így akár 73%-kal is nőhet olajos magvakban, 15%-kal búzában és 12%-kal árpában. Az egyenletes terménytovábbítást nagyban elősegíti, hogy a ferdefelhordó nyílása megegyezik a cséplődob szélességével.

Ahol nincs szükség az élenjáró és takarékos csúcstechnikára, ott az eddig is jól bevált és bizonyítottan hatékony FreeFlow vágóasztal párosítható az új BETA kombájnokhoz.

Cséplés és leválasztás – ténylegesen egyedi igényekre szabva

A BETA kombájnok nagy lendítőnyomatékú, 600 mm átmérőjű cséplődobbal, illetve független mellső és hátsó dobkosárhézag-állítással rendelkeznek. A nagy lendítőnyomaték és a ballasztrudak használata lendkerék effektust hoz létre, így a cséplődob meghajtásához kisebb energia szükséges, s ezáltal az üzemanyag-fogyasztás is csökken.

A klasszikus cséplődob-, utóverődob-kialakítás mögött megtalálható az egyedi MCS (Multi Crop Separator) egység. A rendszer a legkiválóbb leválasztást és legkíméletesebb terménykezelést teszi lehetővé. Az MCS modul egy forgó magleválasztó dobot tartalmaz, saját kosárral. A kosár egyedi tulajdonságai révén a fülkéből elektronikusan fel- és lehajtható. Aktív állapotban az egység növeli a betakarítás rugalmasságát, tökéletesíti a leválasztást. Felhajtva, főleg száraz időben az üzemanyag-fogyasztás átlagosan 2%-kal csökken.

Vadonatúj Skyline fülke – elsőrendű kezelői kényelem

A jó fülkekialakítás alapvető eleme a megfelelő tér, a komfort és a kilátás. A Skyline fülke mindezeket együtt kínálja, így mindig teljes vezetői kényelmet biztosít. Kiváló, panorámaszerű kilátás nyílik a vágóasztalra, a tarlóra, az ürítőcsigára, valamint a nagy, elektromosan állítható visszapillantó tükrök és a TechTouch terminál kamerafunkciója révén a gép hátuljára.

Alapfelszereltség a fűtőrendszerrel ellátott légkondicionáló, valamint a hűtött tárolórekesz az oktatóülés alatt. Vadonatúj a PowerGrip kezelőkar, illetve a minden funkció megjelenítésére alkalmas TechTouch monitor.

Modern külső – minőségi tálalásban

A Massey Ferguson kialakításában a modern, vonzó megjelenés és az élenjáró dizájn mindig is fontos szerepet játszott. A BETA kombájnok külső megjelenése ennek szellemében tetszetős, ámde praktikus és időtálló is.

Az elemek galvanizálásnak köszönhetően a kombájn hosszú éveken át megőrzi tartósságát, és ezzel megbízható munkaeszközzé válik kezelője számára. Ugyancsak nem lehet elhanyagolni a használtkori magas eladási értéket, a jelenkori, kimagasló használati értékek mellett.