fbpx

MezőHír – 2011-07 – július

Írta: Szerkesztőség - 2011 július 28.

 

 

Kedves Olvasó!

Rendkívül színes, mozgalmas időszakot hagytunk magunk mögött az elmúlt hónapokban – s ennek kapcsán nemcsak arra a számtalan rendezvényre gondolok, amelyre a termelőket és a sajtó képviselőit is várták elsősorban az inputanyagokat gyártó, forgalmazó cégek júniusban, hanem a termés várható nagyságrendje és az érte járó bevétel becslésének kapcsán is igaz a bevezető állítás. Az előadásokon és később a személyes beszélgetéseken is élénken folyt ugyanis a termés- és árlatolgatás, ez a betakarítás előtt teljesen természetes “össznépi játék”. S mint a mostani, friss számunkban megjelent cikkekből is látszik, az árakkal kapcsolatos alapvető optimizmus mellett azért elég nagy szórással becsülik a szakemberek is a kalászosok lehetséges termésmennyiségét, s nincs ez másként a repcénél sem. Mindenesetre hamarosan vége a találgatások időszakának, hisz a betakarítás után a mérleg és a beltartalmi értékeket vizsgáló műszerek már objektív képet mutatnak az eredményekről, és az is kiderül, hogy pontosan mennyiért kel el a portéka – ha valaki még nem kötötte volna le a termését előzetesen.

Ha már a repcét említettük; nagy öröm számunkra, hogy szokásunkhoz híven idén újra repcetermesztési melléklettel szolgálunk olvasóinknak! Az elmúlt évek sikernövényével kapcsolatban sok értékes tudnivalót, technológiai ajánlást, növényvédelmi és vetőmag-választási tanácsot találhatnak az erről szóló 56 oldalon, és minden bizonnyal a sikeres repcetermesztők szakmai fogásait is érdemes megismerni!

Persze, sok egyéb fontos információ található még lapunkban ezeken kívül is -így a munkacsúcsok után, részint pihenésként, részint pedig a következő időszak tervezése kapcsán érdemes lesz majd átböngészni újságunkat. Ehhez hasznos időtöltést, a folyamatban lévő fontos munkákhoz pedig megfelelő időjárást és jó eredményeket kívánunk!

Előző

Következő