kukorica

2019-ben sem lesz egyszerű dolguk a hazai kukorica- és napraforgó-termesztőknek
A versennyel kapcsolatosan számos, egymástól eltérő, sokszor negatív felhangú vélemény és megítélés hangzik el.
Bár az utóbbi három évben kétszer is történelmi mélyponton volt a Duna vízszintje, a jelek szerint ez egyelőre nem veti vissza az agrárkivitelt.
A nagy szántóföldi kultúrák árnyékában húzódnak meg szerényebb adottságok esetén is a sikeresen termeszthető haszonnövényeink.
Különleges évet hagytunk magunk mögött
Az agronómia hatása a technológiára, avagy a precíziós gazdálkodás haszna
Az év harmadik hetére lassan lezárul a karácsonyi, szilveszteri ünnepkör. Elfogy a bejgli és a karácsonyfák is jobbára lebontásra kerültek.
A SAATEN-UNION legfrissebb hibridkukoricái sok magyarországi és európai helyszínen, változatos körülmények között elképesztő eredményekkel – a stabilan kiugró termést ötvözve a meglepően alacsony víztartalommal – bizonyították rátermettségüket.
A Horschnál minden évben találkozunk új fejlesztésű gépekkel, a vetőgépek terén, valamint a kultivátoroknál
Új silókukorica-adapterek dolgoznak a nagy hatékonyságért és a biztos működésért.
Mint ismeretes, hazánkban a kukorica a legnagyobb területen termesztett szántóföldi növényünk.
Az idei augusztus bőven mérte a napfényt és hőséget. Hiába tudta az elme, hogy semmi váratlan nincs a dologban – hisz ennek volt az ideje –, mégis szenvedett, izzadt a test. Aki tudott, az a [...]
Kérdeznénk kedves olvasóinkat: ültek-e már igazán gyors sportkocsiban? [...]
Voltak évjáratok, amikor Péter-Pál napján valóban megkezdődhetett az őszi kalászosok aratása, és szerencsés esetben egy szűk hónap alatt be is fejeződött az egész országban. A nagy nyári munka [...]
Az őszi kalászosok vetőmag-ellátási helyzete az egyik kiemelt fontosságú pontja a hazai gabonatermesztésnek
Magyarországon először a békéscsabai Bayer Farm meghívott gazdái lehettek fültanúi egy nagy bejelentésnek
Július elején járunk, amikor az elemzések, a becslések, a találgatások és a remények már egyre közelebb kerülnek a valósághoz.
A növények a vegetáció során a szemtermés mellett jelentős mennyiségű zöldtömeget állítanak elő, aminek nyersanyagai a víz, a talajból felvett tápelemek és a levegőből megkötött széndioxid.
Szokatlanul meleg és száraz a tavasz. Legalábbis eddig az volt. Ez azonban elég volt ahhoz, hogy szinte egyszerre jelenjen meg a vetési bagolylepke,...
Azt lehet mondani, már megszokhattuk a késő téli, ill. kora tavaszi időszakban, hogy elsősorban az ország mély fekvésű területein megjelenik a belvíz.