állomány

A nagy szántóföldi kultúrák árnyékában húzódnak meg szerényebb adottságok esetén is a sikeresen termeszthető haszonnövényeink.
Története második legjobb hazai eredményét érte el a Vaderstad Kft.
A 2018-as gazdasági év is szolgál meglepetésekkel az aratási időszakban, így sokadszor igazolódik be az a tétel, hogy nincs két egyforma évjárat. Akármilyen jól készül fel egy gazdálkodó az év egyik [...]
Az őszi kalászosok vetőmag-ellátási helyzete az egyik kiemelt fontosságú pontja a hazai gabonatermesztésnek
A napraforgó és szója állományszárítása az elmúlt években egyre kevésbé megkerülhető technológiai elemmé vált. Ennek okai csak részben kereshetők a növények biológiai tulajdonságai között. Bár tény, [...]
Magyarországon először a békéscsabai Bayer Farm meghívott gazdái lehettek fültanúi egy nagy bejelentésnek
A BASF Hungária Kft. Szekszárdon tartotta meg a kalászos-gombaölőszerek jövője elnevezésű rendezvényét, ahol a kalászos betegségekkel kapcsolatos idei aktualitások mellett a cég legújabb lombvédelmi megoldásait mutatta be.
A napraforgó sikere hazánkban töretlen: talán sosem volt ennyire népszerű termesztett növényeink között, mint manapság.
Állományszárítás és a kipergés csökkentés
A Vädestad CrossCutter Disc a különböző termőhelyi feltételekhez illeszkedő hatékony talajművelés számos lehetőségét rejti magában.
A világszintű túltermelés miatt fokozatosan csökkenő árakra lehet számítani a növénytermesztésben és az állattenyésztésben egyaránt, amivel szemben a magyar gazdák csak hatékonyságnövelő beruházásokkal vehetik fel a versenyt.
Az olajos növények vetésterülete az utóbbi évtizedben dinamikusan nőtt, és a tavalyi évben megközelítette az 1 millió hektárt. Ennek eredményeként az ország összes vetésterületének közel 25%-án termelünk olajos növényeket.
A repce termesztéstechnológiája az elmúlt évtizedben nagy változásokon esett át, azaz a repce az egyik legintenzívebb növénnyé vált.
Halász László egész eddigi életpályája a szorgalmas, kitartó és tudás alapú növényvédős szakirányú munkára épült.
Hazánk időjárása – főként a csapadék eloszlását figyelembe véve – egyre kiszámíthatatlanabb, ezért a tavaszi vetésű növényeink kelése és gyomosodása is gyakran heterogén
A Horsch Pronto Európa egyik vezető mulcsvetőgépe.
Szakmai berkekben jól ismert, hogy a mezőgazdasági repülés a rendszerváltozás után, a kilencvenes években gyökeres változáson esett át.
A szakmáját ma is imádó szakember életpályája modell értékű lehet a felnövő új generációk számára.
Hazánk fontos célja, hogy növelje a GMO-mentes szója előállítását, ennek érdekében a jövőben szükségessé válik a szója termőterületének növelése.
Januárban teljes erejével csapott le a tél Közép-Európára, és ez alól Magyarország sem volt kivétel...