Sikeres évet zárt 2017-ben a BEDNAR FMTA BEDNAR FMT mezőgépgyártó rendkívül sikeres pénzügyi évet (2016. 11. 1. – 2017. 10. 31.) zárt 2017-ben: csakúgy, mint az előző 7 év során, tavaly is rekordmértékű forgalmat könyvelhetett el a vállalat. Az üzleti eredmény a kamatok és adók levonása előtt 51 millió euró volt, 18%-kal több mint az előző évben. A kiadási oldal sikeres konszolidációjának köszönhetően a nyereség is jelentős mértékben növekedett. 

A cég legjelentősebb exportpiacai közé Oroszország, Románia, Ukrajna és Ausztrália tartozott, 2017 folyamán összesen 38 országba exportálta termékeit. Kereskedelmi képviseleteinek száma is bővült, a cég immár Svájcba, Kanadába és Kínába is szállít munkagépeket.

A kiemelkedően sikeres eredmények elérése elsősorban a Swifter, a Terraland és a SwifterDisc termékcsalád eladásainak köszönhető. A nagy munkaszélességű munkagépek értékesítése terén folytatódott az elmúlt évek során megfigyelhető felívelő trend. A vetési technológiák gyártása területén is komoly sikereket könyvelhetett el a cég, az Omega vetőgépek eladásai mintegy 50%-kal növekedtek. 

A BEDNAR FMT vállalat az előző év azonos időszakához képest összesen 40%-kal több megrendelést fogadott 2018-ban. A gyártási kapacitások lehetőségeit figyelembe véve az idei pénzügyi évben 25%-os forgalomnövekedés várható.