A Valtra A4-es széria nyerte el a 2018 évi Red Dot dizájn díjatValtra A4 széria (75-130 LE) kapta meg a 2018 évi Red Dot dizájn díjat a “Haszonjárművek” kategóriában. Ez a díj egy folytatása a Valtra ezen a világ legrangosabb és legértékesebb dizájn versenyén elért sikersorozatának, melyen már 2016-ban és 2017-ben is díjazott volt.

A Red Dot dizájn díj az A4-es szériájú traktorok magas szintű és kifinomult dizájnjának elismerését jelenti.

Az A4 széria vadonatúj formatervezése követi a díjnyertes N és T szériájú 4. generációs traktorok stílusjegyeit, melyeknél művészien egyesítik a műszaki innovációt a formatervezés nyelvezetével.

A speciális célra épített és tartós A4-es széria a modern stílusával egy igazán sokoldalú eszköz, melynek küldetése, hogy még tovább növelje a mezőgazdasági termelők, a bérvállalkozók és a kommunális szolgáltatók munkavégzési hatékonyságát. Az új, stílusosan szép fülke csendes és tágas, a vezetési kényelem, a könnyű kezelhetőség, az ergonómia és a biztonság voltak a kiemelt tervezési szempontok.

A Red Dot Design verseny a legnagyobb és a legelismertebbek dizájn versenyek egyike a világon. Az idei versenyre több mint 6,300 pályázat érkezett 59 országból, és 40 fős, a világ különböző országaiban tevékenykedő dizájn szakértőből álló zsűri végezte az értékelést.