Hat újdonsággal rukkolt elő a BEDNAR az AGRITECHNICA szakkiállításonOMEGA OO 8000L gabonavetőgép

A kétévente megrendezésre kerülő hannoveri mezőgazdasági szakvásáron a BEDNAR az idei évben hat újdonságot mutatott be a nagyközönség számára. A vadonatúj OMEGA OO 8000 L-lel négytagúra bővül a gabonavetőgépek termékcsaládja: a 3, 4 és 6 méter után 2018-tól 8 méteres munkaszélességgel is rendelhető. A magtartály térfogata 500 literrel bővült, így eléri a 4.000 liter kapacitást.

OMEGA OO 8000L

FERTI-CART FC 3500 – műtrágya-kijuttatás talajműveléssel egy időben

Teljesen új gépcsalád a 3.500 literes tartállyal szerelt FERTI-CART FC vontatott túlnyomásos tartálykocsi, amit a gyártó a talajműveléssel egyidejű lokális műtrágya kijuttatására fejlesztett ki. A BEDNAR úgy alakította ki a FERTI-CART FC 3500 polietilén tartályát, hogy alacsony minőségű szilárd műtrágyát is képes legyen kijuttatni.

FERTI-CART FC 3500

TERRASTRIP ZN 8R/45 és FERTI-CART FC 3500

A BEDNAR sávművelő kultivátor termékcsaládjának legelső tagja a TERRASTRIP ZN 8R/45, ami 8 kapával szerelt, s 45 cm-es sortávolságra vetett kultúrák esetén alkalmazható kultivátor.

A teljes felületű forgatásos művelés elhagyásával jelentősen csökkenthető a víz- és szélerózió mértéke. A művelet hatékonyságát műtrágya egyidejű kijuttatásával lehet növelni. A vetési sávban dolgozó lazítókapák nem csupán a talaj átműveléséért felelnek, hanem egy menetben műtrágyát is képesek kijuttatni egyenesen a gyökérzónába.

TERRASTRIP ZN 8R/45 és FERTI-CART FC 3500

VERSATILE VO 6000

Az új VERSATILE VO szántóföldi kultivátor termékcsalád alkalmazható őszi és tavaszi magágykészítésre, alapművelés elmunkálására, illetve sekély tarlóhántásra a vízszintes rugós biztosítású kapáinak köszönhetően. A kapák 5 sorban helyezkednek el a gépen. Az átfedéssel szerelt lúdtalp kapák a talajt a teljes felület mentén átművelik. A futómű a gép központi vázába integrált, ami stabil munkavégzést és kisebb fordulási sugarat tesz lehetővé.

VERSATILE VO 6000

ATLAS AE 12400

Az újdonságok sorát az ATLAS AE rövidtárcsa folytatta, ami nehéz, kompakt kialakítású, nagy munkaszélességű tárcsás tarlóhántó nagy napi területteljesítménnyel. A gép 610 mm átmérőjű tárcsalapokkal felszerelt, amik „X“ alakba rendezettek: ez a műszaki megoldás kiküszöböli a tárcsa oldalirányú elmozgását. A futómű a tárcsasorok előtt helyezkedik el, ezáltal a gép nem pattog munkavégzés közben.

ATLAS AE 12400

SWIFTER SO 6000L

A SWIFTER SO 6000 L a magágy-előkészítő kompaktorok új generációjának legelső tagja. A gép kapás művelőegységei a vadonatúj rugós felfüggesztésnek köszönhetően még precízebben tartják a művelési mélységet, valamint pontosabban követik le a talaj egyenetlenséget. A gép súlypontja is lejjebb került, aminek köszönhetően probléma nélkül elérhető akár 15 km/h munkasebesség is. Bővült az opciós művelőeszközök sora is bővült, a kompaktor immár tripla Crosskill hengerrel is rendelhető lesz.

SWIFTER SO 6000L

Forrás:
Bc. Zdeněk Souhrada.
Marketing Media.
BEDNAR FMT