QUIVOGNE talajlazítók 5 – 16 késes kivitelbenquiogne
A talajlazítás fontosságát nem lehet elégszer kihangsúlyozni. A megfelelő időben és módon végzett lazítás látványos eredményeket hozhat a termelésben. A talajlazító alkalmazásával javíthatjuk talajaink állapotát, megszüntethetjük a károsan tömörödött eke- és tárcsatalp réteget. A lazított talajrétegben a víz mélyebbre jut, növekszik a talaj levegőtérfogata és felgyorsul a talaj biológiai élete.

A QUIVOGNE (ejtsd: kivon) cég igazán széles lazító kínálattal áll a partnerei rendelkezésére. A talajlazítók palettáján megtalálhatók a kisebb gazdaságoknak ajánlható 5 késes lazítóktól, a 300 LE-s erőgépekhez ajánlható 7-9 késes középmély lazítókon át a 400 LE feletti traktorokhoz ajánlott vontatott kivitelig szinte minden típus.

Az SSDR típusú lazítóknál két sorban elhelyezett, agresszív szögállású lazító kések repesztik a talajszelvényt akár 65 cm mélységig. A lazító késen oldalsó és mellső kések helyezkednek el, amelyekkel a teljes talajszelvény egyenletesen átdolgozható. A kések után található kétsoros tüskés henger feladata egyrészt a beállított munkamélység tartása, másrészt a nagyobb rögök aprítása és a talajfelszín megfelelő lezárása. A henger aprító munkáját elősegíti, hogy a henger első és második sorában a tüskék hossza eltérő, így az első sor intenzívebben aprít, míg a hátsó sor fő feladata már az optimális lezárás és a talajnedvesség visszatartása. A bakhát mentes felszínről az SSDR lazítóknál állítható helyzetű oldalsó terelőlemez gondoskodik. Az SSDR talajlazítók elérhetők 5 – 13 késes kivitelben, 2 – 6 m munkaszélességben.

image011

A legnagyobb erőgépek után a vontatott V-SUB lazító az optimális megoldás. Ez a munkagép 8 – 16 késes változatban, 4 – 8,5 m munkaszélességben rendelhető. A V alakú késelrendezés és a 90 cm vázmagasság miatt a lazító még nagy mennyiségű szármaradvány esetén is eltömődés mentesen alkalmazható. A felhajtható szárnyrészekkel rendelkező gép nagyméretű szállítókerekekkel rendelkezik, így biztonsággal szállítható közúton akár nagyobb távolságra is. A talajlezáráshoz több féle henger rendelhető, amelyek közül kiemelhető a nehéz Rollsteel henger és a lazítás után extra aprító hatást adó duplasoros hullámos tárcsa henger.

Keresse Ön is a QUIVOGNE lazítókat kiemelt kereskedelmi partnereinknél!

GAZSI Zsolt
Quivogne Magyarország
+36-30/558-4918
www.quivogne.hu