Precíz GPS-es sorvezetés csak az egyedi igények ismeretében lehetséges!Biztos tudja, milyen LD-Agro sorvezetőt válasszon? Segíthetek?

Az eszközök fejlődésével, igaz, nehéz lépést tartani, de ahogy a gépparkot, úgy a technológiát is aktualizálni kell. Nincs ez másképp az LD-Agro sorvezetőcsaláddal sem; egyik fejlesztés érkezik a másik után, és nehéz azt a sorvezetőt megtalálni, ami nem drága, rendelkezik a kívánt pontossággal, megbízható, és az egyedi kívánalmak szerint fejleszthető is.

Mi alapján döntsön, ha vásárolni szeretne?

A pénztárca vastagsága helyett sokkal fontosabbak az egyedi, helyi igények! Egy nem megfelelő sorvezető kiválasztása csak bosszúságot okoz, ha az eleve nem tud megfelelni a felé támasztott követelményeknek! Ha az elvárásainknak csak egy drágább készülék felel meg, amire nincs meg a fedezet, célszerűbb inkább várni a beruházással!

Honnan tudjam, nekem melyik a legmegfelelőbb sorvezető?

Nem csak a pontosságban van különbség? Nem, ez természetesen nem így van; az ügyfelek nem a leírásban szereplő 5 cm-rel jobb pontosság miatt választanak esetleg drágább sorvezetőt. Ahhoz, hogy Önnek melyikre is van szüksége, az alábbi kérdések már megmutatják a fő irányvonalat:

– Milyen munkaműveletekhez szeretné használni a sorvezetőt?

A permetezés, trágyázás, talajmunka, vetés, stb. mind más pontosságot kíván! Van, ahol elegendő a következő sorra rátalálni, van, ahol csak a cm-es pontosság a megfelelő.

– Biztos nem támaszt a rendszer túl nagy elvárást, amit már csak egy robotpilóta tudna lekezelni?

A 0-20 cm nem azt jelenti, hogy átlag 10 cm-es lesz a pontosság, és akkor az akár kultivátorozáshoz, kapás növényekhez is jó lehet! Ilyen pontosság csak az LD-Agro robotpilóta rendszerrel érhető el.

– Mennyire kell, hogy „erős”, az esetleges zavaró tényezőkre érzéketlen GPS-vevőnk legyen?

Vannak-e dombos területek, sűrű erdősáv melletti munkavégzés, sok magasfeszültségű vezeték rosszul beállított transzformátorral, vagy „lelkes” rádióamatőr a közelben? Amennyiben igen, erősebb GPS vevőre van szüksége.

– Mit tudjon a sorvezető, az alap egyenes–görbe nyomvonalú sorvezetés, területmérés és hektárszámláláson kívül?

Virtuális szakaszolás kijelzést? – amely főleg a kis táblákon és fordulóknál óriási segítség. Virtuális bázisállomás funkciót? – amely a referencia vonal elsodródását küszöböli ki. Vonalra igazítási funkciót? – amely a sorok „elcsúszását” küszöböli ki. Átfedett és kihagyott terület számszerű kijelzését? – amely a munka minőségének az ellenőrzését biztosítja.

A fenti kérdésekből már jól látható, hogy nem is olyan egyszerű eldönteni, hogy milyen sorvezetőre is lenne szükség a gazdaságban! Képzett termékszakértőink arra vannak kiképezve, hogy már pár válasz alapján is az elvárásoknak leginkább megfelelő LD-Agro GPS-es sorvezetőt tudják Önnek ajánlani! Mivel nem érdekünk, hogy elégedetlen ügyfeleket gyűjtsünk, ezért ha lehet, hallgasson szakértőinkre! Egy jó választással a következő 8-10 év munkáját fogja megkönnyíteni!

Varga Gábor

ügyvezető igazgató

Agrogazda.hu mérőműszerek Kft.

Termékszakértők elérhetőségei:

+36 22/322-650, +36 70/342-3887

www.agrogazda.hu

info@agrogazda.hu


Ez a cikk a GÉPmax 2016/05 - májusi számában jelent meg.