GÉPmax – 2016-08 – augusztus
Kedves Olvasó!

A legutóbbi találkozásunkkor felvetett kérdések közül többre már tudjuk a választ, míg más dolgokban akadnak még megválaszolnivalók.

Már tudjuk például azt, hogy a britek az EU-ból való kilépésre szavaztak, aminek hatásáról egyelőre megoszlanak a vélemények, miközben inkább a negatív szcenáriók látszanak megvalósulni.

Arról viszont legalább ilyen nehéz prognózist adni, hogy az év további részében a mezőgéppiac fellendül-e, vagy továbbra is visszafogottabb lesz a termelők beruházási kedve. A gépgyártók és -kereskedők, akikkel az elmúlt hetekben beszélgettünk, komoly elvárásokkal tekintenek az őszi szezonra, bízva abban, hogy a kicsit gyengébb tavaszi, nyári eredményeken lehet még javítani. Mindenesetre rajtuk nem fog múlni – a nyári bemutatókörutak után szakkiállításokon több helyszínen is várják a termelőket a következő két hónapban, minden lehetőséget megragadva termékeik megismertetésére.

És persze ehhez kapcsolódóan lapunkban is sokan bemutatják újdonságaikat, amelyek közül van, ami már most is megvásárolható, némely termék viszont csak jövő januártól. Részletesen bemutatjuk például a Lemken és a Krone gépújdonságait, amelyeket a közösen, Magyarországon rendezett sajtónapon ismerhettek meg a gyakorlatban is a szakújságírók. Fejlesztésekből persze máshol, így az Amazone-nál sincs hiány – a németországi bemutatón látottakat a 30. oldalon összegezzük. Ezek mellett több oldalon keresztül, de a bemutatott gépek száma miatt így is szinte távirati stílusban áttekintjük az első ízben megrendezett I. NAK MezőGépShow-n szereplő gépkapcsolatokat.

Az elmúlt hónapokban jóval kevesebbet foglalkoztunk az autós-motoros világ újdonságaival; a SsangYong Rexton tesztjével ezt a csöndet kívántuk megtörni. Négy napi személyes nyüstölés összegzéséről olvashatnak a 62. oldalakon.

E havi Teszt és tapasztalat rovatunkban egy igazi nehézsúlyú versenyzőt, a Versatile 535-ös nagytraktort vizsgáltuk. A német kollégák emellett a Case IH Optum 270/300 CVX traktorját tesztelték, az ő tapasztalataikról a 48. oldalon kezdődő cikkünkben olvashatnak.

Természetesen a lap további anyagai is érdekes újdonságokat, eseményeket ismertetnek, ezek elolvasásához hasznos időtöltést kívánunk, és várjuk Önöket augusztus 31-től a Bábolnai Gazdanapok szakkiállításon, ahol több, a lapban megismert gépet személyesen is megtekinthetnek.

Üdvözlettel:Fodor Mihály főszerkesztő


Ez a cikk a GÉPmax 2016/08 - augusztusi számában jelent meg.
Az online is olvasható cikkek listáját itt megtalálja.