CLAAS LINER oldal-rendképző – Három új modell minden igényreA CLAAS kiegészítette oldal-rendképző kínálatát három új modellel, ami érdekes lehet nagyobb gazdaságok és egyéni kisvállalkozók számára egyaránt. A LINER 1600 és a LINER 1600 TWIN a már jól bevált egyszerű LINER 1250-es sorozat továbbfejlesztett változata. A LINER 1700 pedig egy kiegészítő modell, ami azt jelenti, hogy a CLAAS tud Önnek hét olyan munkaszélességű oldal rendképzőt kínálni, amelyek valamelyike biztosan megfelel az Ön igényeinek.

Az új LINER modellek egyszerűen és könnyen működtethetők terminál használata nélkül is a vontató traktor hidraulikáján keresztül. A főhajtómű a két új kisebb modellben is ugyan ott helyezkedik, mint nagy testvéreinél így magasabb robusztusabb vázzal rendelkezik, mint elődje. Az eredmény a magasabb, 50 cm-es emelési magasság a fordulók végén, valamint garantált stabilitás, mint lejtőn, mint közúton egyaránt, akár 50 km/h vontatási sebesség mellett is.

A központban – Az új rotor felfüggesztés

Az új oldal-rendképzők innovatív fejlesztéséhez tartozik még az új rotor felfüggesztés. Mind két rotor felfüggesztés képes a háromdimenziós talajkövetésre. A gömb csuklópontok előrébb helyezkednek el, amik lehetővé teszi a nagyobb mozgását a rotornak, így az mindig tud alkalmazkodni az éppen aktuális talajkontúrhoz. Az új modellek rotor alvázai szabadon tudnak mozogni munka közben, mindezen felül nagy stabilitással. A LINER 1700 szintén elérhető lesz opcióként a 6 kerekes rotor alvázzal az igazán durva talajjal rendelkezők számára.

Folyamatos kenéssel ellátott rotorok

Mindhárom új LINER modell hermetikusan zárt rotorokkal vannak szerelve, amikben a gördülőcsapágyas acél vezérlőgörgők állandó kenéssel vannak ellátva. Az egyszerűbb hajtásnak köszönhetően az erőátvitelben lévő kardántengelyek és kiegészítő hajtóművek kenési intervalluma 250 óra. A rotoronkénti védelemről a leoldó kuplungos tengelykapcsolók gondoskodnak. A CLAAS LINER 1600 és 1600 TWIN munkaszélessége 6,2 vagy 6,9 m a TWIN funkció esetében, a rotor átmérője pedig 2,9 m. A tizenegy kar szorosan illeszkedik a házban. A kar, ha akadályba ütközne és az nagy erőhatást gyakorolna a hajtásra, akkor a kikönnyített részénél el fog hajlani, anélkül hogy valami károsodat is okozna a hajtásláncban. A CLAAS LINER 1700 munkaszélessége 6.6 m a rotor átmérője pedig 3,2 m, valamennyivel nagyobb, mint az 1600 modellé. Különbség még az, hogy a LINER 1700-as sorozatot szintén felszerelték a már jól bevált PROFIX játékmentes karrögzítéssel, amit egyszerűen és könnyen lehet cserélni szükség esetén.

Szennyezés nélküli takarmány

Mindhárom Új modell szintén rendelkezik dupla rugós fogakkal, ami a CLAAS saját fejlesztése és már több mint 15 éve alkalmazza is az általa gyártott összes rendsodrón. A sajátos spirálrugós megoldás, ami egy cső karon helyezkedik el mindig egyenletes terheléssel és zajmentesen tud dolgozni bármilyen üzemi körülményről, legyen is szó. Ez teszi lehetővé, hogy a nagy takarmány mennyiség is tisztán, takarmányszennyeződés nélkül fog majd rendet ölteni.

Egyszerű vonulás

A szállítási magasság a szállítási pozícióban minden új modellnek kevesebb, mint 4 méter, ez azt jelenti, hogy nincs szükség a karok eltávolítására vonuláskor. A LINER 1600-as és az 1700-as esetében opcióként kérhető lesz majd a hidraulikusan szállítási helyzetbe állítható a rendhatároló ponyva. A LINER 1600 TWIN esetében mind két ponyva szintén elérhető lesz hidraulikusan is opcióként.

Ezen kívül elérhető lesz még számos új funkció, amelyek könnyebbé teszik a munkavégzést. Ezek közé tartozik például a széles és stabil támasztóláb, az állítható szelepblokkok, amin nem csak egyenként tudjuk a rotorokat kiemelni és süllyeszteni, hanem ezeknek a kiemeléseknek a sebességét, valamint a két rotor közti kiemelési késleltetést is. Az Új LINER 1600, 1600 TWIN és 1700 ez mind elérhető lesz 2017-től.