Automatikus szórókeret-megvezetés 4 érzékelővelAz automatikus DistanceControl szórókeret-megvezetés az Amazone-tól a növényvédő permetezőgép szórókeretét nagyon pontosan vezeti az állomány felett, ennek köszönhetően a fúvóka és a célterület közötti optimális távolság betartható.

Nehéz körülmények között azonban előfordulhat, hogy a hagyományos DistanceControl szórókeret-megvezetés, amely a szórókeret bal és jobb oldali felén csak egy-egy érzékelővel rendelkezik, már nem elegendő. Így a nagyon eltérően fejlődött állományok esetén az tapasztalható, hogy kapásnövények (nagy sorközökkel), vagy hiányos gabonaállomány esetén a szórókeret leereszkedik.

Ezt elkerülendő nyújt segítséget a DistanceControl plus szórókeret-megvezetés, amely a szórókeret bal és jobb oldali felén már két-két érzékelővel rendelkezik. A további érzékelőknek köszönhetően nagyobb állományfelületet érzékel a munkagép. Ezáltal a DistanceControl plus a bemutatott nehéz körülmények között jobb és biztosabb szórókeret-megvezetést biztosít.

A továbbfejlesztett szabályozó szoftver nagyobb haladási sebesség és csökkentett célterület-távolságok esetén is biztosítja az optimális szórókeret-megvezetést. Így hozzájárul a gyorsabb haladáshoz, illetve a célterület-távolságot 50 cm-nél is kisebbre lehet csökkenteni.


Ez a cikk a GÉPmax 2016/02 - februári számában jelent meg.