GÉPmax – 2015-09 – szeptember
Kedves Olvasó!

Kétévente Hannoverre figyel a gépes világ, akár a végfelhasználkra, termelőkre, akár a kereskedőkre gondolunk. A legtöbb gyártó erre az időpontra jön ki az új fejlesztésekkel, érdekességekkel, és ezekben az időkben lehet adott esetben új trendekre, fejlesztési irányokra felfigyelni.

A kiállítást szervező DLG meghívására személyesen vehettem részt az úgynevezett Agritechnica Preview eseményen, ahol közel 80 cég már előzetesen ismertette a szakma tollforgatóival, milyen fejlesztéseket tartanak a legfontosabbaknak. Az elhangzott előadásokból és a következő nap rengeteg személyes beszélgetéséből aktuális számunkban talán az egyik legizgalmasabbal kezdjük a tudósítást: a 16. oldalon ismertetjük az 5 aranyérmes innovációt, amelyet a független szakmai zsüri a legjobbnak tartott a több mint 300 beérkezett pályázat közül. Érdekesség, hogy megfigyelhető a díjnyertes pályázatoknál a közös munka; több gyár és kutatóközpont, különböző szakterületek együttműködése.

Következő számunktól folytatjuk a díjazott termékek leírását a 44 ezüstérmessel, és természetesen egy-egy cég újdonságait részletesen is bemutatjuk.

Persze, november még kicsit odébb van, addig hazánkban is lesz még egy szakkiállítás, ha nem is olyan nagyságrendű, mint az említett németországi esemény. A szeptemberi OMÉK, amely lapunk megjelenésekor nyitja kapuit, arra jó lehetőséget fog biztosítani, hogy az év célegyeneséhez érve kicsit megszondázzák a cégek a termelők beruházási – és általános – kedvét.

Végezetül pár érdekesség friss számunkból: a megszokott Teszt és tapasztalat rovatban e hónapban a Caterpillar Telehandler TH407C teleszkópos rakodóját vettük górcső alá, nem is akármilyen vállalkozásnál! Emellett olvashatnak többek között a Case IH traktorújdonságáról, a Case IH Optum CVX-ről, a Stihl motorfűrészekről, valamint a sok augusztus-szeptemberi rendezvény közül a Nagy Talajművelű Show-ról készült beszámolót és a Krone BiG X-sorozat újdonságait bemutató cikket ajánlom kedves figyelmükbe.

A lap elolvasásához hasznos időtöltést kívánok, és szeretettel várjuk Önöket az OMÉK szakkiállítás A-pavilon 106/d. standján!

Üdvözlettel:Fodor Mihály főszerkesztő


Ez a cikk a GÉPmax 2015/09 - szeptemberi számában jelent meg.
Az online is olvasható cikkek listáját itt megtalálja.