Certos TX: Nagyméretű kompakt tárcsás borona 20 cm munkamélységigA vontatott kompakt tárcsás boronák új sorozatával, a Certos TX típussal teszi teljessé az Amazone a kínálatát ebben a szegmensben. A Certos TX, melyet 4, 5, 6, és 7 m munkaszélességgel kínálnak, különleges külső ismertetőjegyei a beépített középső futómű mellett a csipkézett tárcsák, melyek 660 mm átmérővel tűnnek ki. Ezzel a felszereléssel a Certos TX típust 7 – 20 cm munkamélységben széles spektrumra lehet használni: a tarlóhántástól a középmély és intenzív talajművelésen át egészen a magágy-előkészítésig valamint a rét- ill. ugarfelszántásig. A köztes termények egyidejű kivetéséhez a munkagépet kombinálni lehet a GreenDrill vetőegységgel.

A nagyméretű tárcsáknak köszönhetően a Certos TX típus nagyon jól alkalmazható a szerves anyagok akár 20 cm mélységben történő intenzív bekeverésére. A 22° első sori, és a 17° második sori meredek beállítási szög gondoskodik a nagyon agresszív munkavégzésről, az erőteljes behúzásról a talajba valamint az alapos bekeverésről, így a sok szerves anyaggal rendelkező nehéz talajokon is lehetővé válik az intenzív művelés. A tárcsák csapágyainak külső átmérője 130 mm, karbantartásmentesek, és – mint az Amazone kisebb Catros tárcsás boronáinál – csúszógyűrűs tömítésű olajfürdős csapágyak.

A 350 mm tárcsatávolság és a tárcsák külön-külön felfüggesztése egyidejűleg gondoskodnak az átfolyásról és az eltömődésmentes munkavégzésről, még nagy tömegű szerves anyagok megléte esetén is, pl. szemes kukorica után. A második tárcsasor és a felkapcsolt henger közötti távolság olyan nagy, hogy a művelés és a visszatömörítés között földmozgás „nyugodttá tud válni“. A talaj további egyengetéséhez és a porhanyításhoz az Amazone opciós felszerelésként kínálja a Crushboard-t, melyet a felkapcsolt henger elé szerelnek. Speciálisan a magágyelőkészítési munkákhoz ésszerű opció a Crushboard.

A beépített középső futómű biztosítja a munkagép számára a fordulékonyságot mind a szántón mind a közúton. Rendelkezik légfékkel, így lehetővé válik a 40 km/h haladás a gyors közúti szállításhoz. A nyugodt haladás és az egyenletes munkaminőség biztosításához a Certos ezen felül vonórúd-csillapítással is fel van szerelve.

A középső futómű speciális helyzete biztosítja a megfelelő súlyelosztást, lehetővé teszi a legkülönbözőbb felkapcsolt henger használatát annak érdekében, hogy a talajviszonyoknak megfelelő hengert lehessen használni.

A munka közbeni mélységmegvezetés a felkapcsolt hengerrel és a támkerekekkel történik a munkagép elülső részén. A munkamélység beállítása a Certos TX esetén alapfelszereltségként hidraulikus. Ez lehetővé teszi a munkamélység fokozatmentes beállítását a haladás során, így reagálni lehet a különböző viszonyokhoz. A munkamélység beállítása közbeni tájékozódásra szolgál a jól látható skála. A Crushboard beállítása nagyon kényelmesen történik balról és jobbról egy központi orsó segítségével. A még nagyobb kényelemhez lehetséges a Crushboard hidraulikus beállítása a vezetőülésből.

Bild Amazone Certos TX_01: A Certos TX 7 – 20 cm munkamélységhez, és ezzel nagyon széles munkahelyzethez lehet használni.
Bild Amazone Certos TX_01: A Certos TX 7 – 20 cm munkamélységhez, és ezzel nagyon széles munkahelyzethez lehet használni.
Bild Amazone Certos TX_02: A Certos 7001-2TX a GreenDrill 500 vetőegységgel.
Bild Amazone Certos TX_02: A Certos 7001-2TX a GreenDrill 500 vetőegységgel.