Az első hitelesített ISOBUS-ekeAz ekespecialista LEMKEN az egyetlen gyártó a világon, amely ISOBUS-ekevezérlést készít, az AEF (Agricultural Industry Electronics Foundation=Mezőgazdasági Elektronikai Alapítvány) irányelvei szerint.

Az AEF tanúsítványa szavatolja a felhasználók számára, hogy ekéjüket biztonságosan, könnyen, megbízhatóan tudják kezelni a LEMKEN-terminál, vagy alternatív módon a traktoron levő ISOBUS-kompatibilis terminál segítségével.

A LEMKEN Juwel függesztett váltvaforgató eke fordítókészüléke elektrohidraulikus, míg az ekefejek állítása hidraulikusan történik. A TurnControl Pro ISOBUS ekevezérlő rendszer segítségével az ekefejek állása, a munkaszélesség és a munkamélység a terminállal egyszerűen beállítható. Mindehhez már GPS-vezérlésű munkaszélesség-beállítás is kapható.

Az ISOBUS elektronikus vezérlője immár rögzített tartozék a gépen. A LEMKEN, a piacvezető ekegyártó volt az első vállalat, amely ISOBUS-alapú ekevezérlőt készített, és amelyet sikeresen teszteltek is. Az AEF az az ernyőszervezet, amely az ISOBUS-fejlesztéseket irányítja.

A berendezést sikeresen tesztelték az AEF laboratóriumában, így megkapta az „ISOBUS Certified” tanúsítványt. A LEMKEN Juwel eke ezzel a plusszal majd az idei hannoveri Agritechnicán mutatkozik be.


Ez a cikk a GÉPmax 2015/08 - augusztusi számában jelent meg.