Az Atra Kft. 2015-ben – Tanácsadás és a partnerkapcsolatok továbbfejlesztéseA 2014-es év fordulópont az életünkben – kezdett bele Somos Tibor a cég ügyvezetője.

30-40 évvel korábban elég volt tudni a különbséget a diagonál és a radiál abroncsok között, az autóknál néhány méretet ismerni és a nyári illetve a „hó+sár” mintázatokat tudni, a targoncákon kisméretű teherautó abroncsokat használtak, a mezőgazdaságban azt kellett megkülönböztetni hogy a hajtott kerekekre „halszálka” mintás, a nem hajtott kerekekre hosszanti mintás gumi kell, a földmunkagépeken pedig a dömperek és a homlokrakodók is ugyanolyan abroncsokon jártak csak a sebesség miatt más terhelhetőséggel.

Az idő haladtával ez az iparág egyre gyorsabb ütemben fejlődött. Szinte minden területre születnek speciális tulajdonságokkal bíró, egyedi alkalmazásokhoz megfelelő abroncsok. A
mi célunk a nem közúti alkalmazású gumiabroncsok felhasználóitól minél szélesebb körben tapasztalatokat szerezni, amivel segíthetjük az üzemeltetőket a számukra legkedvezőbb megoldások megtalálásában.

Az ATRA Kft közel 25 évnyi ismeretanyagot halmozott fel a nem közúti alkalmazású, ipari, építőipari és mezőgazdasági gumiabroncsok legkülönfélébb felhasználási területeiről.

A gumiabroncs jelentős költség különösen, ha figyelembe vesszük az üzemanyag fogyasztására és a sebességére gyakorolt hatását. Csak a gumiabroncs (és a benne lévő levegőnyomás) helyes kiválasztása 10-20%-os fogyasztásváltozást eredményezhet.

Az idei évtől még nagyobb hangsúlyt fektetünk a tapasztalatok gyűjtésén alapuló tanácsadásra és a szolgáltatásaink körének kibővítésére.

A megújuló stratégiánkkal együtt változik a társaság logója is, amiben a három egymásba fonódó stilizált kerék a három fő területet; az anyagmozgatást, a bánya- és építőipart, valamint a mezőgazdaságot szimbolizálja.

Ezeken a területen a meglévő partnerkapcsolatainkat kívánjuk továbbfejleszteni. Segítségünkre van az országban egyedülálló defektmentesítő technológiánk. Saját keréktárcsa gyártó üzemünk révén gyorsan és akár egyedi igényekhez igazítva tudunk az adott munkavégzéshez legmegfelelőbb kerekekre állítani bármilyen gépet, legyen az ikerkerék, méretváltás keskenyebb vagy szélesebb kerékre, esetleg a nyomtáv megváltoztatása. Legfőbb előnyünk, hogy az optimális megoldáshoz szükséges elemeket magunk állítjuk elő, így azok jobban összehangolhatóak.

Ennek tudatában választottuk ki beszállítóinkat is ahol az egyes részterületek jelentős gyártóival, minőségi termékeket előállító gyáraival állunk kapcsolatban, mint az ATC Group, a Galaxy és Primex márkák gyártójával. A több évtizedes múltú Galaxy gyár az USA egyik jelentős ipari és földmunkagép gumiabroncs gyártójaként került az izraeli Alliance tulajdonába, amely gyártó a mezőgazdasági és földmunkagép abroncsok terén rendelkezett jelentős választékkal, és komoly piaci részesedéssel. Céljuk a jó ár-érték arányú, magas minőségi követelményeknek megfelelő abroncsok gyártása, amik műszaki szempontból felveszik a versenyt bárkivel.