Amazone Cracker-Disc-henger – a hullámprofillal minden tökéletes!Mint robosztus, zárt acélhenger az extrém talajviszonyoknak is megfelel a Cracker-Disc-henger, még a nehéz, agyagos talajokon is optimális magágyelőkészítést biztosít maximális porhanyítás mellett. Az Amazone ezt a hengert mostantól mint további henger-alternatívát kínálja a KE, KX, KG forgólazítókhoz és forgóboronákhoz szólóüzemben vagy az AD, D9 mechanikus vetőgépekkel ill. az AD-P Special pneumatikus vetőgéppel kombinálva.

A Cracker-Disc-henger KG forgóboronán
A Cracker-Disc-henger KG forgóboronán

A hengergyűrű jellegzetes hullámprofilja javítja a talajszerkezetet és finom földet juttat a vetőmag-takaráshoz. A hengergyűrűkbe integrált keresztirányú körmök biztosítják a megfelelő önmeghajtást. A henger felépítése megfelel az Amazone gumigyűrűshenger-elvnek a sávos visszatömörítéssel. Ezzel létrejön a talaj optimalizált átitatódása (infiltrációja) és gázcseréje.

A nagyméretű, 550 mm hengerátmérőjével a Cracker-Disc-henger ezen kívül a nagyfokú teherbíróképességével tűnik ki, egyúttal a súlyeloszlás nagyon egyenletes a nagy felfekvő felületnek köszönhetően. Ez a henger nyugodt futását eredményezi, valamint lehetővé teszi a nagy vetési sebességet pontos vetőmagelhelyezés mellett.

Az acélgyűrű köztes területeinek tisztítása a robosztus sárkaparókkal történik; gondoskodnak arról, hogy a henger belső része nem ragad/tapad, így eltömődésmentesen lehet dolgozni. Az állítható túlterhelésbiztosítással rendelkező vágókéseknek köszönhetően a henger finoman porhanyított felszínt hagy maga után.

A Cracker-Disc-henger KG forgóboronán és AD ráépített vetőgéppel kombinálva
A Cracker-Disc-henger KG forgóboronán és AD ráépített vetőgéppel kombinálva