A vadonatúj amerikai FORD F-150 újraírja a nagyméretű PickUp fogalmátKeményebb: Vadonatúj, nagy szilárdságú acélból készült alváz, nagy szilárdságú alumíniumból készült karosszéria, több mint 10 millió mérföldnyi teszt és a Baja 1000 versenyen már bizonyított, 2,7 literes EcoBoost motor. Intelligensebb: Tizenegy új, a kategóriában egyedülálló megoldás, köztük 360 fokos bekamerázás, a platóba beépített rakodó rámpa, 400 wattos elektromos csatlakozók a kabinban, LED fényszórók és a külső tükörházakba épített spotlámpák, valamint távirányítással mozgatható platóhátfal. Praktikusabb: több mint 320 kilogrammnyi tömegcsökkentés és négy motorváltozat az erő, a sokoldalúság és az alacsony fogyasztás meggyőző kombinációja érdekében. Amerikában bemutatták az új Ford F-150-et.

A Ford bemutatta vadonatúj Ford F-150 modellt, Amerika és egyben a világ kedvenc pickupjának legújabb változatát, a 2013-as ’Év Pickupja’ címmel büszkélkedő Ford Ranger csak a tengerentúlon forgalmazásba kerülő nagytestvérét.. Az eddigi legkeményebb, legintelligensebb és legpraktikusabb F-150 új mércét állít a jövő pickupjai számára. A vadonatúj F-150 az erő, a sokoldalúság és az alacsony fogyasztás meggyőző kombinációját kínálja: modern anyagai tartósak és ellenállnak a korróziónak, menettulajdonságai meggyőzőbbek, újszerű rakodási és vontatási megoldásai pedig megkönnyítik az autó használatát.

“Az F-150 mindig is közismert volt a keménységéről. Most pedig már nemcsak kemény, hanem intelligens is.” – fogalmaz mondta Mark Fields, a Ford világszintű általános vezérigazgató-helyettese. “A vadonatúj F-150 újraírja a pickupok jövőjét, emellett pedig újabb példaként szolgál arra, hogy EgyFord tervünknek megfelelően Az F-150 a Ford F-sorozat haszonjármű-család tagja, ez a típus immár 37 egymást követő éve Amerika legnagyobb példányszámban értékesített pickupja, és 32 éve Amerika legnagyobb számban eladott járműve, az elmúlt két évben pedig egyben a világ legnépszerűbb pickupjának is bizonyult. “Különleges kapcsolatban állunk vásárlóinkkal.” – árulja el Joe Hinrichs, a Ford ügyvezető alelnöke és a vállalat amerikai részlegének elnöke. „Az F-150 újra meg újra a piac legkeményebb és legintelligensebb pickupjának bizonyul, ráadásul számos olyan tulajdonsággal bír, amelyek megkönnyítik a munkavégzést vagy a mindennapi autózást. Pickupjainkat mindig is ügyfeleink magas elvárásainak megfelelően terveztük.”

Az F-150 gerincének tervezése során a Ford mérnökei továbbfejlesztették a jármű jellegzetes, zártszelvényekből készült létravázát. Az új alvázhoz minden eddiginél több nagy szilárdságú acélt használtak fel, így a szerkezet erősebb és könnyebb lett. Az F-150 kabinja most először készül nagy szilárdságú, a hadseregben is használatos alumíniumból (ugyanezt az anyagot alkalmazzák a repülőgépiparban, a teherfuvarozásban, az energiaszektorban és számos más, nagy igénybevétellel járó területen), ami nemcsak ütésálló és alaktartó, hanem könnyű is. Összességében az autó tömege mintegy 320 kilogrammal csökkent, így az F-150 nagyobb terheket szállíthat vagy vontathat, jobban gyorsul és rövidebb úton áll meg, üzemanyag-fogyasztása pedig alacsonyabb.

“A vásárlók egyre inkább olyan haszonjárműre vágynak, ami egyszerre a munkatársuk, a mobil irodájuk és guruló műhelyük.” – mutat rá Raj Nair, a Ford csoport globális termékfejlesztési alelnöke. “Hogy megfelelhessünk ezeknek az elvárásoknak, új, intelligens megoldásokat dolgoztunk ki, egészen újszerű szemlélettel kezdtük alkalmazni a modern anyagokat, és új motorokat fejlesztettünk ki, hogy egy jól használható és alacsony fogyasztású autót alkothassunk.”