A Case IH Axial-Flow 9240 kombájnok lelke a 2014-es – Év dízelmotorjaA Diesel magazin az új FPT Cursor 16-ot választotta az év dízelmotorjának. Ezek a 16 literes, hathengeres motorok az Axial-Flow® 9240 kombájnok erőforrásai.

2014 ismét aranybetűkkel kerül a Case IH kombájnok történetébe: a 2014 nyár elején piacra került új Axial-Flow® 9240 kombájnokban az FTP Industrial által gyártott új Cursor 16 motorok dolgoznak. Az FPT Industrial kimagasló teljesítményét elismerendő a neves Diesel magazin 2014-ben ezt a motort tüntette ki az „Év dízelmotorja” címmel.

A Case IH számára ez az ideális motor a 9240-hez, azaz az Axial-Flow® 240 sorozat új zászlóshajójához. Kicsi a mérete, kiváló a teljesítménye, nagy az ereje, súly-teljesítmény aránya egészen kimagasló.

– Pontosan ilyen motorokat akartunk látni a gépeinkben: hatalmas erő párosul viszonylag kis súllyal. Nagy teljesítmény, alacsony fogyasztás és emisszió: micsoda kombináció! Optimális megoldás, gazdaságos működés minden partnerünk számára – nyilatkozta Paul Harrison, a cég európai betakarításáért felelős részlegének vezetője.

Piacvezető kipufogógáz-kezelés

Az új Cursor 16 a nagy hatékonyságú szelektív katalitikus redukciót (rövidítve HI-eSCR) alkalmazza, amelyet a CNH Industrial saját fejlesztővállalata, az FPT Industrial gyártott és szabadalmaztatott. A motor mindenben megfelel a Stage IV/Tier 4 Final és Euro VI emissziós előírásoknak. Fabio Butturi, a Diesel magazin főszerkesztője ezt mondta róla: – 16 literes motor 18 literes teljesítménnyel, egy 13 literes motor méretében.

Kompakt, mégis erős, megbízható, hatékony és rugalmas: a Cursor motorok erről nevezetesek.

Efficient Power: a Case IH filozófiája

– A Case IH az egyik legelső mezőgazdasági gépgyártó volt, amely felismerte az SCR kipufogógáz-utókezelő technológiában rejlő lehetőségeket, így csakis ezt az SRC-módszert alkalmazza. Ez mára már egyet jelent azzal, hogy nagy teljesítményt érhetünk el alacsony fogyasztás és hatékony működés mellett. Az FPT Industrial részéről logikus lépés volt a HI-eSRC kifejlesztése: ezáltal a Case IH hatékonyság tekintetében vitathatatlanul az élen jár – magyarázta Harrison.

Jövőbeli alkalmazások széles választéka

– Mivel sokféle mezőgazdasági és építészeti gépet gyártunk, nagy büszkeség számunkra, hogy Case IH 9240 Axial-Flow® kombájnunkban ennyire kiváló motor dolgozik – hangsúlyozza Harrison. – Napjainkban a gazdálkodók komoly kihívással szembesülnek: egyszerre kell hatékonyabbnak és termelékenyebbnek lenniük. Új 9240 kombájnunk a Cursor 16 motorral hatalmas segítséget nyújt mindehhez.