A mezőgépész szakma szépségeivel ismerkedhetnek meg a középiskolásokA MEGFOSZ pályázatot hirdet szakközépiskolák részére az AgrárgépShow és az AGROmashEXPO kiállítások meglátogatásának támogatására. A MEGFOSZ összesen bruttó másfél millió forintot biztosít a szakközépiskolák részére, hogy ebből a pénzből buszt béreljenek, amellyel meg tudják látogatni az egy időben és helyszínen megrendezett két kiállítást. Az útiköltség támogatáson felül a Hungexpo együttműködésével belépőjegyet is
kapnak a diákok. A pályázat lebonyolítását a Szent István Egyetem Gépészmérnöki Kara (SZIE GEK) szervezi, aki a látogatás tartalmasabbá tétele érdekében szakmai előadásokat és tartalmas programot is szervez a 2013. január 30. és február 2. között a kiállításra látogató fiataloknak.
A MEGFOSZ ezzel a kezdeményezéssel szeretné felhívni a figyelmét a középiskolásoknak, hogy van egy olyan ágazat, amelyik még a válság közepette is álláslehetőségeket tud kínálni a pályakezdőknek. Az idei kiállítás számos rekordot megdönt, a legnagyobb termék kínálatot és legtöbb újdonságot bemutatva pedig kiváló lehetőséget nyújt a fiataloknak, hogy megismerkedjenek a mezőgépész szakma szépségeivel. A kiállítás megtekintése után a szervezők abban reménykednek, hogy a fiatalok meglátják a fantáziát ebben a szép, és jó karrier lehetőségeket kínáló  szakmában.

Harsányi Zsolt
a MEGFOSZ elnöke