LAMBORGHINI GREEN PROA SAME DEUTZ-FAHR (SDF) bemutatja az új LAMBORGHINI GREEN PRO-sorozatot, amelyet kifejezetten arra a célra alkottak, hogy önkormányzati és kommunális feladatokat, zöldfelületek karbantartását lássa el, illetve kis- és közepes gazdaságok erőgépe legyen.
Ezek az új modellek hidrosztatikus sebességváltóval, rendkívüli sokoldalúsággal rendelkeznek, és nagyon sok munkaeszközzel felszerelhetők.

A LAMBORGHINI GREEN PRO hat modelljének teljesítménye 20 és 50 lóerő között az alábbi módon változik:
G.23 H 23 LE/16,9 kW
G.27 H 27 LE/19,8 kW
G.30 H 29 LE/21,3 kW
G.35 H 35 LE/25,7 kW
G.40 H 43 LE/31,4 kW
G.50 H 50 LE/37 kW

Az EIMA szakkiállításon különböző munkagépekkel felszerelve három modell mutatkozott be a nagyközönségnek: G.27 H a településgondnokságok, illetve parkok, pázsitok és sportpályák karbantartásának ideális erőgépe. Ez a traktor, amely a 25 lóerős teljesítménykategóriába tartozik,  1 000 kg-nál is kisebb tömegű.
Hatékony, két sebességtartományos hidrosztatikus sebességváltóval rendelkezik. Az eszközök széles skálájának köszönhetően (homlokrakodó, rear digger és középső felfüggesztésű fűnyíróeszközök) a traktor nagyon sok feladatra alkalmas. A gépcsalád minden modellje opcionálisan fülkével, illetve „kerti” vagy „ipari” gumiabroncsokkal is felszerelhető.

Sportpályák karbantartásánál és kommunális feladatoknál ugyanilyen sokoldalú segítőtárs a Lamborghini G.35 H, amelynek súlya mintegy 1 400 kg; hidrosztatikus sebességváltója három  sebességtartományos; csúcssebessége csúcssebessége pedig 30 km/h. Ez a modell lehet nyitott vagy fülkés, és ugyanúgy felszerelhető „kerti” vagy „ipari” gumiabroncsokkal.

A sorozat legerősebb tagja a G.50 H: egy többfunkciós, 50 lóerős erőgépről van szó, amelyen terhelésérzékelős (Load Sensing) hidrosztatikus sebességváltó dolgozik. A gép tömege 2 100 kg. A hidraulikus emelőműnek és a robusztus szerkezetnek köszönhetően ez a traktor a nehéz feladatokkal is megbirkózik.

Ruggero Cavatorta
SDF Group


Ez a cikk a GÉPmax 2013/03 - márciusi számában jelent meg.