Supertino takarmány keverő-kiosztó kocsi bálabontóvalEgyre többen cserélik le régi vízszintes tengelyű takarmánykeverő gépüket függőleges tengelyű dupla csigás kocsira.
A receptúrának megfelelő keverési arányt ezeken a gépeken is a beépített mérleggel tudjuk beállítani. A kezelést a traktor fülkéjéből flexibilis vagy elektrohidraulikus távvezérléssel lehet megoldani.

A függőleges tengelyű kocsik teljesítményigénye jóval kisebb, mint a vízszintes elrendezésűeké. Ügyfeleink visszajelzése alapján a két csigának köszönhetően a keverés minősége sokkal tökéletesebb, mint a vízszintes tengelyű kocsiknál.

A továbbfejlesztett, függőleges tengelyű takarmány keverő-kiosztó kocsit szalmafúvóval is ellátták, így egy géppel 2 funkciót lehet elvégezni. Az etetést követően az almozás is egyszerűen megoldható. A kör- vagy kockabálákat egészben tehetjük a feldolgozótérbe, ahol a két függőleges csiga elvégzi a bontást, majd a ventilátorral a kívánt helyre fújhatjuk a szalmát.. A szórás iránya és távolsága hidraulikusan állítható akár 16 méteres határig.

www.axial.hu

A gépek 12–23 m³-es kivitelben készülnek.