GÉPmax – 2012-01 – január
Kedves Olvasó!

Sok minden történt a magunk mögött hagyott esztendőben, de úgy gondolom, idén is igazán “érdekes” évnek nézünk elébe – és egyben ezzel a várakozással kezdjük meg negyedik évadunkat.

2012-ben is szeretnénk minél több újdonságot bemutatni olvasóinknak, és erre garancia az a sok-sok sajtóanyag, amit Hannoverből hazacipeltünk, illetve ami, elektronikus formában, azóta is hozzánk érkezett. Igyekszünk majd a legszélesebb skáláját bemutatni a kiállításon látottaknak, hogy azok is képet kapjanak a fejlődés fő irányairól, akik nem jutottak ki a világ legnagyobb agrártechnikai seregszemléjére, amelyik megmutatja, hogy merre is tart a világ mezőgépipara.

Az újdonságok egy részét “testközelből” is megismerhetik azok, akik ellátogatnak a január végén sorra kerülő két hazai szakmai kiállításra, az Agromashexpo-ra és az Agrárgépshow-ra. Ráadásul idén először már korábban, a kiállítás megnyitása előtt megismerhetik a budapesti kiállítás díjazottjait. Az itt látható gépek mellett persze nem fogunk megfeledkezni az egyéb itthoni történésekről, bemutatókról, érdekességekről sem, és megpróbáljuk minél több rendezvényről tájékoztatni olvasóinkat.

E havi számunkban a Challenger M765C típusú gumihevederes járószerkezetű traktor került Teszt és tapasztalat rovatunkba, mivel ilyen felépítésű gépet még nem próbáltunk, és mert az elmúlt évben rekord mennyiségben értékesítettek ilyen traktort hazánkban. A dlz magazinból a Sulky 2500 l-es, X36-os függesztett műtrágyaszórójának tartós tesztjét vettük át. Emellett mostani újságunkból a Väderstad, a JCB és a Fliegl újdonságait is megismerhetik, amelyek között egészen meglepő dolgokkal is találkozhatnak. Rövid gyárlátogatáson is részt vehetnek tudósításainkat elolvasva a Dammann és Lechler cégnél, a hazai importőrök jóvoltából.

Az újra feléledni látszó cukorrépa-termesztéshez adhat majd segítséget a Kverneland Accord Monopil cukorrépa vetőgépe. Teszt rovatunkban ecseteljük a gumihevederes járószerkezet előnyeit, de ha valaki utólag szeretne hasonlót felszerelni, vagy csak nagyobb figyelmet kíván szentelni a talajvédelemnek, akkor erről a témáról is olvashat a Deraland Kft. ajánlásával, a Gépbemutató rovatunkban.

Mindennapi beszédtéma a finanszírozás kérdése, így mi sem mehettünk el e sokakat érintő lehetőség mellett; ez ügybe nKorsós Zoltánnak, a HunLease Pénzügyi Szolgáltató Kft. tulajdonos-ügyvezetőjének tettük fel kérdéseinket. Szorosan kapcsolódik ehhez a pályázati lehetőségek köre, így a támogatásokkal kapcsolatos aktualitásokat is megismerhetik pályázati rovatunkból.

Mivel a közelmúlt visszajelzései alapján nagyon jó fogadtatásra találtak a különböző karbantartásokról, beállításokról szóló cikkek, így ilyen írásokat terveink szerint folyamatosan közlünk. S hogy a régi gépek kedvelői is újra megtalálják kedvenc olvasmányukat, nekik a Fiat-1880 DT és 180-90 Turbo DT traktorok történetének felelevenítésével kívánunk kellemes perceket szerezni. Az autók szerelmesei számára – és ki nem az – pedig az új Jeep Grand Cherokee-t mutatjuk be.

Remélem, januárban is hasznos időtöltést és kellemes kikapcsolódást jelent lapunk olvasása!

Találkozzunk személyesen is – bár egyszerre csak egy helyen tudunk lenni – a két kiállításon!


Ez a cikk a GÉPmax 2012/01 - januári számában jelent meg.Hatala László felelős szerkesztő


Az online is olvasható cikkek listáját itt megtalálja.