Dal-Bo Compact XL hengerA dán Dal-Bo gyár a Compact XL henger megalkotásával a Compact és a MaxiRoll hengerek közti rést szeretné betölteni, valamint egy különleges új tulajdonsággal is felruházta a hengert. Az ideológi az volt, hogy egy gazdaságban miért legyen külön henger a szántóföldi gazdálkodáshoz (Cambridge vagy Crosskill gyűrűkkel), és egy másik sima felületű henger a kaszálók rendbetartásához, így a Compact XL henger esetében az a hengertagok cserélhetőek. A például 6,3 m munkaszélességű Compact XL Cambridge henger mellé a 610 mm x 7 mm-es akár folyadékkal feltölthető sima felületű hengertagokat egy másik komplett hengerhez képest töredékáron meg lehet vásárolni, így még sokoldalúbb gépet birtokolhat a vásárló.


A Compact XL egy hidraulikusan összecsukható 3 tagú henger. Az alacsony súlypontú gép teljes egészében szabályozható a traktor fülkéjéből. Az egyes hengertagok közti nagy átfedésnek köszönhetően a optimális hengerezést végez a gép, még egyenetlen talajon forduláskor is. A mechanikus súlykihelyezést a szárnyakra két erős rugó segíti, így a középső tag súlyának egy részét a szélső tagokra terheli, egyenleessé téve a talajnyomást a henger teljes munkaszélességén. A DUO-FLEX rendszer biztosítja, hogy minden egyes hengertag egymástól függetlenül követi a talaj kontúrját.
A Compact XL vázra hidraukus simítósor vagy vakondtúrás elleni simítólap szerelhető fel. Hengertagok 50,55 és 60 cm-es átmérőjű Cambridge, 53 cm átmérőjű Crosskill vagy 61 cm átmérőjű sima felülettel választhatóak.