Case IH dealer találkozó – Együtt formálják a jövőtEurópa Case IH dealerei gyűltek össze az ausztriai Linzben, hogy meghallgassák az üzleti vezetés ambiciózus terveit a következő néhány évre vonatkozóan. A márkának továbbra is vezető szerepet szánnak a professzionális mezőgazdasági technológiák és szolgáltatások piacán.

Spread the Red’ szlogennel hívta meg a gyártó európai dealereit, ahol nem csupán nagyratörő terveket, de figyelemreméltó eladási és növekedési adatokat is közölt, melyek az elmúlt időszak sikerei tükrözték. Jelentős számú termékújdonságról és fejlesztésről is beszámoltak a találkozón, mely már hagyományosnak mondható olyan gyártó esetén, aki elkötelezett a folyamatos fejlesztés és növekedés iránt.

Meggyőződésem, hogy az Európában jelenleg végbemenő növekedés versenyezhet az amerikai fejlődéssel,” mondta Andreas Klauser, a Case IH elnöke és vezérigazgatója. “Olyan innovatív termékeket kínálunk partnereinknek, melyek úttörőek a piacon. A magas fokú fejlesztést és minőséget elkötelezett munkatársainknak és viszonteladóinknak köszönhetjük. Az Európát behálózó értékesítési és szolgáltatási hálózat támogatja a gazdálkodókat abban, hogy elérjék céljaikat.”

Matthew Foster, Case IH európai alelnöke hangsúlyozta, hogy a márka egyértelmű célja a gyors piaci növekedés folytatása, melyet az elmúlt években megfelelően teljesített a hálózat.

A Case IH-t mindenki dinamikus márkának ismeri, mely gyorsan reagál vásárlói igényeire,” tette hozzá. “Megkérdeztük vásárlóinkat, hogy mi az, amire igazán szükségük van, és a válaszuk egyértelmű volt: megbízhatóság, nagy teljesítmény, költséghatékony üzemeltetés, mindig rendelkezésre álló, szolgálatkész technikai háttér, gyors és szakszerű szerviz, alkatrészellátás.”

Paul Harrison, az Európai Betakarítási Termékmenedzser elmondta, nagy hangsúlyt fektetnek az európai kombájn piac speciális igényeire. Nagyobb teljesítményű motorok, kisebb üzemanyag fogyasztás, első gumihevederes meghajtás, nagyobb gabonatartály, hatékony hulladékkezelés és hatékonyabb asztalok szélesebb vágófelülettel, mely csak néhány válasz, azok közül, melyekkel a Case IH a különleges igényekre reagál.

Mi több, az innovatív precíziós gazdálkodási eszközök segítségével képesek vagyunk távolról diagnosztizálni a problémát és orvosolni a problémát munkaközben is, akár a gazdaság telephelyéről.”

Bővül a Case IH termékkínálata minden lóerőkategóriában

Matthew Foster még hozzátette, hogy a Case IH-nak nagyon fontos volt vezető szerepe a nagy teljesítményű traktorok piacán, de most jelentős figyelmet kaptak a kis és középvállalatok is, hiszen ugyanolyan fontos számukra is a folyamatos fejlesztés és a megbízható technológia.

Az európai növekedést megcélzó stratégiánk alapja, hogy nyissunk a kisebb gazdaságok irányába is világszínvonalú FPT motorokkal és sokféle felhasználási lehetőséget kínáló traktorokkal.”

Hangsúlyozta, hogy a Case IH viszonteladói hálózata is tudatosan épült, a viszonteladók kulcsszerepet vállalnak abban, hogy ne csupán általános támogatást és szervizt kínáljon a gyártó, de valódi és megbízható hátteret építsen a földeken dolgozó traktorok mögé.

Beruházási kedv Európában – kedvező év a Case IH számára

Az európai vezető, Foster úr kifejezte elégedettségét a kontinens üzleti eredményeire vonatkozóan.

Elégedettek vagyunk az európai piac teljesítményével, folyamatos növekedést realizálhatunk minden régióban – a traktor eladások szinten mindenhol elérték az 5%-os növekedést.

A kelet-európai piac, Románia, Bulgária, Szerbia és Ukrajna, jelentős mértékben növekszik. Ezen országokban a Case IH 2012 év elején indította el marketing együttműködését a Titan Machinery vállalattal, mely az Egyesült Államok egyik legnagyobb Case IH viszonteladója. Az együttműködés eddig kedvező eredményeket hozott.”

Egyértelmű célok

A viszonteladók a találkozón a jövőbeni marketing és üzleti tervekről is értesültek. A teljes eladást 2015-re 50%-kal szeretnék növelni, mely a 780 millió Eurós forgalmat 1,16 milliárd Eurósra dagasztja majd.

Innovatív technológiák

A gyártó bemutatta legújabb technológia fejlesztéseit, az alacsony kibocsátási szintű motorokat, legújabb meghajtást és a még termelékenyebb Axial-Flow kombájnokat. A továbbfejlesztett technológiák mellett az új generációs vevőszolgálatról, hatékonyabb alkatrész logisztikáról is esett szó, mely tovább növeli majd az eladás utáni szolgáltatások valódi értékét.

Bemutatták a legújabb aratási technológiák, precíziós gazdálkodási eszközöket, a találkozó pedig tökéletes alkalom volt arra, hogy a viszonteladók először találkozzanak az új Farmall C sorozattal vagy a Case IH Magnum CVX változatával, mely folyamatosan kapcsolható kettős kuplungrendszerrel felszerelt.

forrás: Invest Kft. Nagyigánd