Átadták az első tridemfutóműves Oehler pótkocsit MagyarországonA Galgamenti Szövetkezetnél Turán átadásra került az első Oehler TMK 300-as teknős pótkocsi.
Magyarországon is egyre többen keresik a teknős, hátra felé billentő kocsikat. Ezek a járművek tandem vagy tridem futóművel készülnek, alkalmasak siló, istállótrágya és szemes termények szállítására egyaránt.
A hidraulikus hátfalnak köszönhetően ürítéskor nem kell a traktorosnak kiszállni. Az átadott 30 m3-es kocsi hidraulikus kényszerkormányzással felszerelt, ami könnyebb fordulást tesz lehetővé. A széles kerekek pedig csökkentik a talajnyomást.
Az Oehler pótkocsik kéttengelyes, háromtengelyes és tandem futóműves három oldalra billentő, valamint tandem futóműves teknős kivitelben készülnek 12-24 tonna össztömeggel. A platófenék valamennyi típusnál 6mm-es acéllemezből készül. Az oldalmagasítók 2,5mm vastag, különböző magasságú egységekből állíthatók össze az igényeknek megfelelően. Hátul gabonakieresztő ablakkal speciális ürítést lehet végrehajtani.
www.axial.hu