Új Vogel-Noot MasterDrill-Pro rászerelhető gabonavetőgép felépítményA VOGEL-NOOT MasterDrill pro felépítmény vetőgép a forgóboronákkal illetve forgólazítókkal együtt egy új gépcsoportot kínál a felhasználóknak.
A MasterDrill pro gabonavetőgép felépítményként készül, így kombinálható mind a VOGEL-NOOT gyártotta, mind egyéb gyártmányú forgóboronákkal. A vetőtárcsák beállításának jelentős számú variációja, elősegíti a munkaeszköz rugalmas alkalmazhatóságát.

A legfontosabb jellemzői az új MasterDrill pro vetőgépnek:

 • Kompakt felépítés, amely csökkenti a traktor szükséges emelőkapacitását. Az új tartályforma a súlypontot előre helyezi.
 • Új kialakítású, 1400 literes magtartály. A magtartály szélessége mintegy 2 méter, így lehetséges teleszkópos rakodó kanalával is a feltöltés.
 • A megerősített tartályponyva por- és vízmentes zárást tesz lehetővé és szélesre nyitható a BigBag zsákos feltöltéshez is.
 • Az átalakított csoroszlya forma és nyomásállítás nagyfokú stabilitást és pontos maglehelyezést eredményez.
 • A rozsdamentes nemesacélból készült (V2A) csoroszlyák elhelyezése csökkenti a szármaradványok okozta elakadásokat
 • Egyszerűsített fel- és lekapcsolási mód a forgóboronára a függesztő háromszög és a támasztó keret segítségével
 • A vetőelemek meghajtása egy szabadonfutós kardánnal történik. Ezzel elkerülhető a vetőelemek sérülése egy esetleges ellenkező irányú meghajtástól
 • A meghajtó kerék a munkaszélességen belül fut a talajon egyenletes hajtást biztosítva a vetőelemnek és ezáltal egyenletes magadagolást és elosztást biztosítva a teljes vetés folyamán
 • Az igen gazdag alapfelszereltség része például a hidraulikus hajtású ventilátor, a művelősor lezáró elektronika, számos szenzor a Müller-Drillmat elektronikával, az átalakított fellépő lépcsőkorláttal, a megerősített s-magtakaró pálca.
  A hidraulikus csoroszlyasín kiemelés is az alapfelszereltség része, amely megkönnyíti a forgóborona használatát a vetés mellőzésével.

A MasterDrill pro felépítmény vetőgép 2011. júliustól kapható A300, A400 és A450 típusként, vagyis 3,00 4,00 és 4,50 méteres munkaszélességben.
A VOGEL-NOOT Arterra MS vagy ArterraGrip forgóboronákkal egybeépítve a MasterDrill pro egy igen robosztus és sokoldalú gépkombinációt alkot. Ezzel az egységgel a kötött területeken is egy menetben elvégezhető a magágykészítés és vetés feladata.

Műszaki adatok:

    MasterDrill pro
Jellemzők   A300 A400 A450
Munkaszélesség cm 300 400 450
Sorok száma   24 32 36
Sortávolság cm 12,5 12,5 12,5
Magtartály mérete l 1400 1400 1400
Súly
Duplatárcsás csoroszlyával kg 900 1010 1070
Felszereltség
Felépítési mód Függesztő háromszög O 1) O 1) O 1)
Tartály gyorsürítés   S S S
Ventilátor hajtás hidraulikus S S S
Vetőelem hajtás   Hajtókerék Hajtókerék Hajtókerék
Szabadonfutós kardán   S S S
Csoroszlya nyomás állítása mechanikus S S S
Csoroszlya kiemelés hidraulikus S S S
Tárcsás nyomjelzők hidraulikus S S S
S-magtakaró   S S S
Monitor/művelősor elzárás   S S S
Közúti világítás   S S S
Függesztett kialakítás   S S S

 

1) Függesztő háromszög NEM része az alapfelszereltségnek, de a vázon előkészített a felszerelés
S = Alapfelszereltség
O = Opciós felszereltség