fbpx

Újdonság a Diamant féligfüggesztett ekéknél

Írta: Szerkesztőség - 2016 december 03.

OptiLine utánfutás-beállító rendszer

 

 

A hazánkban is oly népszerű Diamant ekék fejlesztése folyamatos a LEMKEN-nél. 2017-től a LEMKEN egy olyan beállító rendszert kínál a féligfüggesztett ekékhez, ami javítja az eke oldalirányú vezetését, és így csökkenti az üzemanyag-fogyasztást.

Ezt egy kiegészítő hidraulika munkahenger biztosítja, ami az eke hárompont függesztőtornyára van felszerelve.

Míg az olyan beállító rendszerek, mint a LEMKEN Optiquick beállító központ általánosan elérhető a függesztett váltvaforgató ekéknél, a féligfüggesztett váltvaforgató ekéknél az oldalirányú húzás a rendszer velejárója, és ezért elkerülhetetlen. A traktor és a féligfüggesztett eke húzási pontjai rögzítettek. Egy nyomásszabályzott munkahenger szolgál további nyomaték átvitelére a traktorra, az oldalra húzás kompenzálása végett. Ez a traktor/eke vontatási vonalát tovább eltolja a hátsó tengely középvonala felé, és így csökkenti a traktor oldalra húzását.

 

 

Mérési eredmények bizonyítják, hogy az új OptiLine beállító rendszer segítségével akár 10% üzemanyag-megtakarítás is elérhető. A beállítható hidraulikus nyomás miatt a vezető optimalizálhatja az ekére ható nyomást és az erőgép oldalirányú kitérő erejét. Emellett az optimális nyomás azt is garantálja, hogy az első ekefej-fogás állandó maradjon, a szántás felszíne pedig egyenletes lesz, így elősegítve a következő műveleteket.