fbpx

NAGYON JÓL ÁTGONDOLT: CASE IH FARMALL A

Írta: Szerkesztőség - 2016 március 30.

SOKOLDALÚ, ERŐS, GAZDASÁGOS ÉS MEGBÍZHATÓ – A FARMALL A SOROZAT TRAKTORAINAK ÚJ GENERÁCIÓJA GAZDAG FELSZERELTSÉGET KÍNÁL

A Farmall A traktorok legújabb generációja 4 összkerékhajtású gépmodellt tartalmaz, amelyek 3,4-literes, 4-hengeres, turbófeltöltős, intercooleres FPT F5C motorral vannak felszerelve. A modellváltozattól függően a motorok teljesítménye 86, 99, 107 vagy 114 lóerő, továbbá teljesítik a IIIB fokozatú emissziós előírásokat.

A traktor sorozatot egy ötödik, 95 lóerős, 2 kerék meghajtású modell egészíti ki, amely szintén megfelel a IIIB károsanyag kibocsátási szabványnak. A Farmall név 1923-as bevezetése óta ezek a traktorok kiváló hírnevet szereztek – és az új generáció nem csak megfelel ennek a hírnévnek, hanem még túl is szárnyalja azt. Az egyszerű és robosztus felépítésük, és a gazdag felszereltség kínálatuk azt jelenti, hogy ezek a traktorok nem csak ideális kiegészítői a nagygazdaságoknak, hanem a kisebb farmok általános célú, hatékony igáslovaiként is megállják a helyüket. Egy Farmall A traktor olyan befektetést testesít meg, amely minden helyzetben megéri az árát a minimális karbantartási igénye, az iparágban egyedülálló 600 üzemórás szervizciklusai és az alacsony üzemeltetési költségei miatt.

 

KÖRNYEZETBARÁT ÉS GAZDASÁGOS

A Farmall A modellekbe épített új, 4-hengeres, közös nyomócsöves FPT motorok nem csak a névleges fordulatszámon adják le a maximális teljesítményüket, hanem az 1900 min-1 fordulatszámon üzemanyagot is megtakarítanak. Ennek eredményeként a Farmall A nem csak kevesebb üzemanyagot fogyaszt, hanem nagyon kényelmes munkakörnyezetet is biztosít a csökkent vibráció és zajszint jóvoltából. A IIIB fokozatú károsanyag kibocsátási szabványt a jól bevált kipufogógáz visszakeringetéssel, dízel oxidációs katalizátorral és dízel részecskeszűrővel teljesíti.

A Farmall A sorozat modelljei optimális felszereltséggel rendelhetők a rendelkezésre álló sebességváltó változatokkal: A 12 x 12-es szinkronizált sebességváltó és a 20 x 12-as mászós sebességváltó mellett egy 12 x 12-es Powershuttle sebességváltó is rendelhető, amelyen a haladási irány a kuplungpedál lenyomása nélkül változtatható. Így a sokoldalúsághoz nem szükségesek trükkök.

NAGYTELJESÍTMÉNYŰ HIDRAULIKA ÉS TELJESÍTMÉNY LEADÓ TENGELY

Az új Farmall A modellek alapfelszereltségének részét képezi egy 47 l/min teljesítményű, nyitott központú, terhelésérzékelős hidraulika szivattyú, mely igény esetén pedig 63 l/min teljesítménnyel is kérhető. A munkaeszközök különféle funkciói az akár 3 hátsó kihelyezett hidraulika kör vezérlő szeleppel működtethetők. A hátsó 3-pont függesztőszerkezet Lift-o-matic Plus funkciója lehetővé teszi a standard funkciók automatizálását, ami a szántóföldi hatékonyságot és termelékenységet még tovább fokozza. A Farmall A sorozat traktor modelljei kétfokozatú 540/540E teljesítmény leadó tengellyel vannak felszerelve. Opcióként 540/1000 min-1 fordulatszámú teljesítmény leadó tengely is rendelhető. Mindkét változatot szervó rásegítés és útarányos teljesítmény leadó tengely fokozat jellemzi. Az 540E és az 1000 min-1 fordulatszámú teljesítmény leadó tengely ideálisan illeszkedik a motor teljesítményéhez és nyomaték görbéjéhez.

KOMFORT FÜLKE ÉS POWERSHUTTLE IRÁNYVÁLTÓ

Az új Farmall A traktorok vezetőfülkéje szintén jelentős átalakításon esett át. Még nagyobb kényelmet és megnövelt ergonómiát kínál. A szélesre nyíló, egyetlen üvegtáblából álló ajtók és a csúszásmentesített lépcsőfokok biztonságossá és könnyűvé teszik a be- és kiszállást. Az akadálytalan panoráma kilátást a nagyméretű szélvédő üveg biztosítja az alapfelszereltség részét képező tetőablakkal és az áthelyezett kipufogócsővel kombinálva. A billentés pedálon elhelyezett hidraulikus irányváltó opcióval a gépkezelő a kuplungpedál felengedése nélkül végezheti az irányváltást. Ez az új Farmall A-t ideális traktorrá teszi homlokrakodóval való munkavégzéshez, vagy olyan ehhez hasonló feladatok végrehajtásához, amelyek gyakori menetirányváltást, vagy a legszűkebb helyeken történő manőverezést igénylik.